Landslags-Omar er blitt god kompis med mannen som aldri kunne spille igjen

- Vi er close.

KOMPISER: Omar Elabdellaoui og Eric Abidal har funnet tonen etter at begge signerte for Olympiakos i sommer. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix og Petros Giannakouris / AP / TT / NTB Scanpix
KOMPISER: Omar Elabdellaoui og Eric Abidal har funnet tonen etter at begge signerte for Olympiakos i sommer. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix og Petros Giannakouris / AP / TT / NTB ScanpixVis mer

GOLDEN BAY (Dagbladet): Omar Elabdellaoui (22) har gjort sine saker godt etter at han signerte for greske Olympiakos i sommer.

Han kunne riktignok ikke forhindre tap mot Åge Hareides Malmö i Champions League, men virker å ha spilt seg til en fast plass på Athen-laget allerede.

I forkant av kveldens kamp mot Malta - som Elabdellaoui nesten helt sikkert får starte - forteller 22-åringen til Dagbladet at han trives godt i storklubben Olympiakos.

Abidal-kompis - Jeg trives veldig bra. På banen får jeg spille og har det bra. Ellers koser jeg meg utenfor. Det er et godt miljø der nede, sier den hurtige backen.

På fritiden tilbringer han, naturlig nok, mye tid med klubbens andre nordmann, Abdisalam Ibrahim, men han har også funnet tonen med en annen kjenning, nemlig selveste Eric Abidal (35).

- Jeg liker å lære, og Abidal er jeg blitt veldig «close» med. Jeg liker å være rundt ham. Han er ekstremt profesjonell og det ser man på treningsfeltet hver dag. Det er 100 prosent hele tida. Han har mye å fortelle og lære bort, forteller Elabdellaoui.

Den norske 22-åringen er selvsagt klar over Abidals utrolig historie. Franskmannen har blant annet vunnet Champions League, La Liga, Copa Del Rey, klubb-VM og Ligue 1 med Barcelona og Lyon.

I 2006 startet han som venstreback da Frankrike tapte VM-finalen mot Italia på straffekonk i Berlin.

Svulst i leveren Det er imidlertid det utenomsportslige som kanskje har bydd på de fleste overskriftene rundt Eric Abidal de siste årene. Eller som Elabdellaoui sier:

- Han har vært gjennom mye.

CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui (t.v.) og lagkompis Abdisalam Ibrahim er de eneste norske spillerne i Champions League denne sesongen. Foto: AP Photo / Petros Giannakouris / TT / NTB Scanpix
CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui (t.v.) og lagkompis Abdisalam Ibrahim er de eneste norske spillerne i Champions League denne sesongen. Foto: AP Photo / Petros Giannakouris / TT / NTB Scanpix Vis mer

I mars 2011 ble det funnet en svulst i leveren hans, noe som førte til at den daværende Barca-spilleren ble hasteoperert.

Bare to måneder seinere var han imidlertid tilbake på banen, og Abidal fikk i tillegg løfte Champions League-trofeet på Wembley etter at Barcelona hadde rundspilt Manchester United i finalen.

Ganske nøyaktig et år etter at han først ble diagnostisert med svulst i leveren, fikk Abidal imidlertid dårlig beskjed nummer to: At han måtte gjennom en levertransplantasjon.

Flere eksperter gikk umiddelbart ut og sa at han var ferdig som fotballspiller, men etter en ni timer lang operasjon og et år med opptrening var Abidal tilbake på fotballbanen i april 2013.

Vil ha kritikk I fjor signerte han for Monaco, men etter ett år i fyrstestaten har han altså gjort som norske Omar: Bosatt seg i Athen for å spille for Olympiakos.

- Jeg møter ham en del utenfor banen. Vi går og spiser sammen, blant annet. Han er blitt en kompis, sier Elabdellaoui om 35-åringen.

Fetteren til Abdellaoue-brødrene Moa og Mos forteller at han samtidig prøver å plukke opp så mye som mulig rent fotballmessig. Selv om Abidal brukes mest som midtstopper nå, har han mange backtriks fra tiden i Barcelona å lære bort.

- Jeg spør ham en del. Jeg har bedt ham om å si fra dersom han ser noe jeg gjør på trening eller i kamp som han mener jeg kan gjøre bedre. Jeg er ikke en sånn som ikke tåler kritikk. Jeg har sagt at det bare er å si fra, sier 22-åringen.

Backen har utviklet seg mye de siste årene, etter blant å ha vært innom Eintracht Braunschweig og Feyenoord, men akkurat nå er det landslaget som gjelder.

- Må vinne Elabdellaoui erkjenner at kveldens oppgjør mot Malta og mandagens match mot Bulgaria på Ullevaal er viktige.


- Vi må vinne disse kampene hvis vi skal kunne gå til EM. Det er andre lag i gruppa som blir mye tøffere — i Italia og Kroatia — så når vi møter lag som dette, så er det lag vi skal slå om vi skal til EM, sier han til Dagbladet.

Og Elabdellaoui vet godt hvem som blir den største trusselen fra Malta i kveld: Tidligere Lillestrøm-spiller Michael Mifsud, som står med elleville 39 landslagsmål.

- Mifsud er en bra bakromsspiller som jobber veldig hardt. De er flinke til å tette igjen, og kommer til å satse på kontringer. Men hvis vi gjør vårt beste skal vi kunne klare å slå dem, sier han.

• Malta - Norge sendes på Max klokka 20.45 i kveld. Følg også kampen på db.no.