PETTER-TRENER MÅ TENKE SEG OM: Åge Skinstad (t.v.) vil ha herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik med videre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PETTER-TRENER MÅ TENKE SEG OM: Åge Skinstad (t.v.) vil ha herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik med videre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Landslags-trenerne tilbys nye kontrakter

Sportssjef Åge Skinstad har bestemt seg.

|||

Sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad, vil tilby nye trenerkontrakter til Morten Aa Djupvik, Ulf Morten Aune og Egil Kristiansen.

Alle har kontrakter som løper ut etter denne sesongen.

- De kommer til å få tilbud om ny kontrakt før påske, og før 15. april bør jeg ha fått svaret fra dem, sa Skinstad til NTB fredag.

Ulf Morten Aune og Egil Kristiansen har begge signalisert at de ønsker å forlenge sine kontrakter.

Morten Aa Djupvik er ikke like krystallklar, men det vil ikke komme som noen stor overraskelse om han fortsetter i stillingen i hvert fall én sesong til.

VM på hjemmebane i Oslo lokker naturlig nok.

Tenke

- Jeg må tenke over problemstillingen i påsken. Trenger å klargjøre alt på hjemmebane. Hvis jeg fortsetter må jeg deretter ta en diskusjon med Åge om lengden på kontrakten. Vi må finne ut når det er naturlig med et skifte, sa Djupvik.

- Morten er uten tvil førstevalget. Jeg har ingen andre på listen. Det samme gjelder for Ulf Morten og Egil, sa Skinstad.

Etter planen skal den nye trener- og landslagskabalen presenteres 16. april.

Fredagens verdenscuprenn ble udramatisk. Petter Northug gikk et solid løp, kom inn på 4.-plass, 10 sekunder bak den sveitsiske prologeksperten Dario Cologna.

Solid Svenske Mats Larsson kom på 2.-plass og overtok sammenlagtledelsen i minitouren. Northug er på 2.-plass, 7,3 sekunder bak Larsson.

- Dette var bra. Det viktigste var å ikke bli hektet av i sammendraget, ikke stivne i den første bakken. I den siste bakken var det mer guts, og på toppen var jeg åtte sekunder bak. Formen er bra, konstaterte Northug overfor NTB.

- Solid av Petter. Det var et løp med mye diagonal i bratte bakker, og i dag er kanskje det Petters største utfordring. Han er helt med i sammendraget, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Lørdag er det skiathlom (10 kilometer klassisk/10 kilometer skøyting). Søndag avsluttes det hele med 15 kilometer jaktstart i skøyting.

- Jeg tror at de største utfordrerne til Petter blir Marcus Hellner, Dario Cologna og kanskje Lukas Bauer, sa Aa Djupvik.

(NTB)