STANG UT: Etzaz Hussain og resten av Molde-laget får det ikke til på hjemmebane i hjemlig serie lenger.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix
STANG UT: Etzaz Hussain og resten av Molde-laget får det ikke til på hjemmebane i hjemlig serie lenger. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpixVis mer

Landslagsassistenten forundret over Molde: - Det er litt rart

Fra seiersgaranti til det motsatte på eget gress.

MOLDE (Dagbladet): Landslagsassistent Jarl Torske var til stede på Aker Stadion i går for å finstudere Vegard Forren og Martin Linnes, som er Moldes to eneste innslag i den siste landslagstroppen.

Det er ikke lenge siden duoen hadde selskap av rekke andre Molde-spillere på landslaget.

- Det er litt rart det der. I fjor hadde Molde veldig mange på landslaget, mens Rosenborg hadde ingen. Nå har RBK plutselig dobbelt så mange. Lagets prestasjoner reflekterer i stor grad hvem som kommer på landslaget, sier Torske til Dagbladet.

I det siste har de gode prestasjonene og seirene uteblitt for Molde på eget gress i hjemlig serie. Tre måneder uten hjemmetriumf i Tippeligaen er svært sjelden kost for forrige sesongs serie- og cupmestere.

Tolv hjemmeseire og kun ett tap på fjorårets 15 hjemmekamper gjorde Molde til ligaens beste hjemmelag i fjor.

I år er romsdalingene kun Tippeligaens niende beste hjemmelag, og siden mai har de vært svakest av samtlige på eget gress.

- Jeg vet ikke hvorfor et er slik. Hadde noen av oss visst det, hadde vi gjort noe med det, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

Tre tøffe måneder Han scoret mot gamleklubben Lillestrøm i går, men 2-2 var alt annet enn godt nok.

Etter Moldes forrykende hjemmeåpning med blant annet 5-1 over AaFK, 3-1 mot Godset, 4-0 over Start og 6-1 mot Sandefjord, har de nå fem kamper uten seier på Aker Stadion.

Det har vært tre tøffe måneder.

- Det er uvant. Aker Stadion var et fort. Prestasjonene har ikke vært så ille, men vi roter det til for oss selv. Når vi leder 2-1 fem minutter før slutt, skal vi vinne, tydeliggjør Høiland.

- Molde var helt outstandig i fjor. De er ikke like tøffe å møte i år, sier Frode Kippe til Dagbladet.

Byttet halve laget Malaury sendtet kanarifuglene i ledelsen i 1. omgang mot et Molde-lag som hadde gjort hele seks endringer siden torsdagens Europa League-kamp.

Da Ola Kamara kom inn for Magne Simonsen i pausen, ble alt plutselig mye bedre. Molde snudde kampen til 2-1 etter scoringer av Høiland og Mattias Moström, men fem minutter slutt ødela Fred Friday triumfen som Molde så sårt hadde trengt.

- Det er skuffende at vi ikke vant, men vi gjorde en god prestasjon. I 2. omgang var vi gode, sier Molde-trener Erling Moe til Dagbladet.

Han vil imidlertid ikke være med på at torsdagens bragd i Europa League har tatt for mye fokus.

- Nei, det er ingen unnskyldning. Det skal vi takle. Jeg klarer ikke å se hvordan det kan være negativt, sier han.

- Men du hviler tross alt seks spillere, og Molde blir mye bedre når Kamara kommer inn?

- Det kan du si, men vi har mange gode spillere i Molde. Jeg følte meg trygg på de jeg satset på i dag og er trygg på at hele troppen vil bidra positivt utover sesongen, sier Molde-treneren.

Gleder seg til Europa League Da venter etter hvert Ajax, Celtic og Fenerbahce i Europa League.

- Det gleder vi oss til. Vi må bruke det som en energipåfyller, slik at det styrke oss i hverdagen i Tippeligaen. Vi tenker ikke på medalje der, men håper å være en «dark horse» utover høsten, sier Moe.

Landslagsassistent Jarl Torske gleder seg stort over at både Molde og Rosenborg er videre i Europa League.

- Det er veldig viktig for norsk fotball. Det gir spillerne god kamptrening og er også en god utstillingsarena. Det gjør norsk fotball bedre, og det kan gjøre landslaget bedre, håper han.

- Molde har mistet flyten de hadde i fjor. Da hadde de nok vunnet i stedet for å ha spilt uavgjort mot LSK. Men de har snudd en vond trend i det siste og er på vei tilbake. Kanskje kan de utfordre RBK neste år, sier Torske.

FORUNDRET: Landslagsassistent Jarl Torske synes det er merkelig det som har skjedd i Molde i år.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORUNDRET: Landslagsassistent Jarl Torske synes det er merkelig det som har skjedd i Molde i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer