Landslagsback med stikk til Tippeliga-profil: - Det er enkelt for sofasittere å slenge dritt

Aleesami er revansjelysten.

HÅPER PÅ TILLIT: Haitam Aleesami takket bortefansen for støtten etter EM-kvalifiseringskampen mellom Italia og Norge på Stadio Olimpico i Roma. Norge møter Ungarn tordag. Foto: Bjørn Langsem
HÅPER PÅ TILLIT: Haitam Aleesami takket bortefansen for støtten etter EM-kvalifiseringskampen mellom Italia og Norge på Stadio Olimpico i Roma. Norge møter Ungarn tordag. Foto: Bjørn LangsemVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): IFK Göteborg-spiller Haitam Aleesami (24) fikk en tøff debut i EM-kvalifiseringskampen mot Italia i Roma da backen nærmest serverte 1-1-utligningen til Alessandro Florenzi.

- Det var tungt selve natta og dagen etter da jeg sto opp og tenkte: «Fader, kjedelig match». Jeg landet på kvelden i Göteborg og måtte flytte fokuset til gullstriden i Sverige, sier Aleesami til Dagbladet under landslagets pressetreff.

Torsdag venter nemlig første playoff-kamp mot Ungarn på Ullevaal og et av spørsmålene er om Aleesami får sjansen på nytt - eller om en friskmeldt Tom Høgli går rett inn på laget til tross for minimal kamptrening.

Kritikk Dagbladet ga Aleesami én treer på børsen etter kampen i Roma. Aftenposten og VG ga samme karakter.

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth reagerte og mente Aleesami slapp for billig unna i etterkant av slaget på Olympiastadion

- Jeg synes ikke vi skal hoppe bukk over det, og vi må ta det som det er, sa Gauseth i Nettavisens Tippemagasin.

- Der og da ødelegger han sjansene våre i den kampen, det skal vi ikke hoppe bukk over. Jeg synes ikke fokuset skal være det at han står så oppreist og svarer godt for seg. Det skulle bare mangle i min bok. Ikke gjør den feilen, så hadde du kommet lenger, sa Gauseth.

Den norske landslagsbacken forteller til Dagbladet at han ikke bryr seg om alle meningene og kommentarene.

- Det er enkelt for sofasittere å slenge dritt. Folk handler på følelser og kampen betydde mye for mange. Han må få si det han vil. Jeg bryr meg ikke om kommentarer. Folk slenger dritt, men det er jo andre som viser kjærlighet og mener jeg spilte en god kamp, sier Aleesami til Dagbladet.

- For min del var det bare å komme tilbake og kjøre hardt på treninger. Vi skulle møte Djurgården på bortebane - en stor kamp - og jeg bidro med en målgivende pasning og spilte bra. Sånn sett var Italia-kampen glemt veldig raskt. Nå tenker jeg ikke noe mer på det, sier backen.

- Hva tenker du om kritikken?

- Det er en del av gamet. Jeg må ha fokuset på rett plass. Jeg kan ikke fokusere på andres meninger. Noen ganger så liker man ting og har personlige meninger. Jeg kan mene noe om Cristiano Ronaldo som ingen andre mener, men sånn er det. Det er en en del av gamet og vi må bare akseptere det, sier Aleesami.

Fornøyde trenere - Hva tenker du om sjansene dine før Ungarn-kampen?

- Det ligger ikke i mine hender. Det eneste jeg kan gjøre er å være best mulig på treninger, bygge relasjoner fram mot kampen. Også er det Per-Mathias som har det siste ordet, sier den tidligere Fredrikstad- og Skeid-spilleren.

- Er det noe du tar med deg fra Italia-kampen?

- Jeg lærte at i den situasjonen (1-1-målet) skal jeg være tettere mot Vegard Forren. Da rekker jeg å ta ballen før den stusser. Nå har jeg lært av den feilen og må komme meg videre. Så får andre si hva de vil.  Det er en grunn til at jeg er her. Trenerteamet er fornøyd med det jeg har levert i Sverige, sier Aleesami.

- Hvorfor bør du starte på venstrebacken?

- Jeg har spilt en god sesong i Sverige, spilt alt av kamper, alle 90 minutter. Det er ikke jeg som tar ut laget, men jeg vil spille. Det skal være konkurranse på et landslag og jeg håper selvsagt det er jeg som får starte på venstrebacken, sier den Göteborg-baserte nordmannen.

Tom Høgli trente som normalt på dagens økt på Ullevaal stadion - og dermed

- Han er kampklar. Han har sett bra ut på trening. Og har vært kampklart i tre uker, sier Høgmo på pressekonferansen.

VAR KRITISK:Christian Gauseth mente Haitam Aleesami slapp for lett unna etter 1-2-tapet for Italia.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VAR KRITISK:Christian Gauseth mente Haitam Aleesami slapp for lett unna etter 1-2-tapet for Italia. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer