STORTRIVES:  Crystal Palace har gjort det bra denne sesongen. I midtforsvaret har Brede Hangeland storspilt de siste tre kampene. Foto: NTB Scanpix.
STORTRIVES: Crystal Palace har gjort det bra denne sesongen. I midtforsvaret har Brede Hangeland storspilt de siste tre kampene. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Landslagscomeback var aldri aktuelt for Hangeland

34-åringen storspiller i Premier League.

Brede Hangeland (34) var langt på vei avskrevet av de fleste. Nå er stopperveteranen tilbake på et Crystal Palace-lag med blikket rettet mot Premier League-toppen.

Forrige sesong kom han ikke på banen fra start etter 11. februar, og Hangeland ble benkevarmer nummer én i London-klubben.

Likevel var ikke manager Alan Pardew i tvil: Han ville ha med den svært lojale nordmannen i minst et år til. Hangeland tok et lønnskutt og skrev i sommer under for ytterligere en sesong.

Tøft Nå har han spilt de tre siste ligakampene fra start og var banens beste mot Watford.

- Nå er jeg trygg på at jeg har nivået inne fortsatt. Det er hyggelig å vise for meg selv og andre at jeg fortsatt er god nok, sier Hangeland til NTB.

- Klubben har investert på mange fronter i sommer, og man vil bygge videre på en god sesong i fjor. Samtidig har vi hatt en tøff sesongstart (møtt blant andre Chelsea, Arsenal, Manchester City og Tottenham) og mistet en del poeng. Vi kan forbedre oss. Men det hjelper å vinne et par kamper. Det blir lett svart-hvitt i denne bransjen.

- Kan Palace være med i kampen om mesterligaspill neste sesong?

- Champions League synes jeg høres i overkant ambisiøst ut. Mitt personlige mål er det samme hver sesong: Få 40 poeng, gjerne så tidlig som mulig, og så se hvor høyt opp man kommer derfra.

Nei til Høgmo Det var helt uaktuelt med et landslagscomeback. Hangeland følger med Norge og kampen for å nå EM. Fire kamper på rad uten baklengs for landslaget gleder 34-åringen.

- Jeg tror det er en bra sjanse for å klare det, noe som selvsagt ville vært fantastisk for norsk fotball, sier Hangeland.

Palace er med i toppen i en rekordjevn Premier League. Det skiller bare fire poeng mellom de åtte beste lagene etter sju runder.

Lørdag kommer West Bromwich på besøk i tidligkampen. For Hangeland blir det et møte med manageren (Tony Pulis) som hentet han til Palace i fjor sommer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram