OPTIMISTER: Landslagsspillerene Espen Bugge Pettersen (t.v.), Jonathan Parr og Simen Brenne mener Norges VM-sjanser er store etter lørdagens trekning av kvalifiseringsgruppene. Foto: Scanpix
OPTIMISTER: Landslagsspillerene Espen Bugge Pettersen (t.v.), Jonathan Parr og Simen Brenne mener Norges VM-sjanser er store etter lørdagens trekning av kvalifiseringsgruppene. Foto: ScanpixVis mer

Landslagsgutta jubler etter drømmetrekning

- Nå har vi en fantastisk mulighet.

(Dagbladet): Norge møter Island, Kypros, Albania, Sveits og Slovenia i VM-kvalifiseringen som starter høsten 2012.

Dagbladet har vært i kontakt med tre nåværende landslagsspillere - og alle tre er enstemte:

- Norge har en alle tiders mulighet.

Både England-proff Jonathan Parr, Moldes Espen Bugge Pettersen og Odd Grenlands Simen Brenne mener gruppa er perfekt for Norges VM-sjanser.

- Vi har muligheten til å slå alle disse lagene. Men Slovenia og Sveits er helt klart tøffe motstandere. Jeg er optimistisk med tanke på Norges VM-sjanser. Vi har en fantastisk mulighet, sier Simen Brenne til Dagbladet.

- Gamle travere
Espen Bugge Pettersen og Molde vant 2-1 mot Vålerenga lørdag kveld. Han mener Norge havnet i en åpen gruppe, men at Norge skal være favoritt til å vinne.

- Vi har en bra mulighet til å gå videre. Det høres ut som vi møter en del gamle travere i blant annet Island, men dette er vel det nærmeste vi kommer en drømmegruppe. Sveits og Slovenia er vanskelig motstandere spesielt på bortebane, men jeg mener det er en god trekning. Norge har gode muligheter, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

- Dette skal vi klare
Jonathan Parr ble nylig klar for engelske Crystal Palace etter overgang fra Aalesund. I dag spilte han sin første treningskamp for klubben, og var ikke klar over Norges motstandere da Dagbladet kontaktet ham lørdag kveld.

- Det er en gruppe som er meget interessant. En kvalifisering er alltid tøff, men det kunne vært betydelig vanskeligere motstand. Jeg er fornøyd. Sjansen er stor for at Norge skal kjempe i toppen, sier Jonathan Parr til Dagbladet.

Parr spilte i dag 82 minutter som back i 1-3-tapet mot Bournemouth

- Jeg har kommet greit tilrette i England. Nå er jeg på jakt etter leilighet og bil, sier Parr.