TILBAKE TIL NORGE: 
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo treffer pressen dagenter tapet mot Portugal.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE TIL NORGE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo treffer pressen dagenter tapet mot Portugal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Landslagsgutta reiser hjem for å trene med kvinnelandslaget

Felles økt på Ullevaal stadion.

PORTO (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte norsk presse til en kort seanse inne på flyplassen i Porto dagen etter 0-3-tapet for Portugal.

EM-klare portugisere ble for sterke for det norske mannskapet - men landslagssjefen angrer ikke på valget av motstand.

- Vi har vært tydelige siden dag én: For å utvikle oss som lag så må vi spille mot god motstand. Det hadde vi god erfaring med før EM (kvalifiseringen). Og gjorde at vi nesten lykkes med å komme dit, sier Høgmo til Dagbladet og øvrig presse.

Nå venter privatlandskamper mot Island (onsdag) og Belgia (søndag). Men allerede i kveld skal spillergruppa ha en treningsøkt på Ullevaal stadion.

Og treninga gjennomføres sammen med kvinnelandslaget. Kvinnelandslagets trening starter klokka 18:30 og herrelandslaget klokka 19. På spørsmål fra NTB bekrefter Høgmo at de skal kjøre en noe utradisjonell fellesøkt.

- Vi har restutusjonstrening og har få spillere. Vi tenker at det er en fin ting å trene sammen med jentene. Begge lagene trener på samme matte (Ullevaal stadion) og overlapper litt, sier Høgmo.

Jarstein ute Keeper Rune Almenning Jarstein sto i mål i går kveld - men er nå ute av troppen på grunn av en skulderskade, opplyser landslagsledelsen. Sten Grytebust er hentet inn som erstatter.

- Jarstein har hatt en skulder som har vært irritert de siste ukene. Han var friskmeldt i går, men det murrer såpass at vi har valgt å sende ham hjem, sier Høgmo på spørsmål fra Dagbladet.

- Var det riktig å bruke Jarstein mot Portugal?

- Ja, det var aldri noen diskusjon rundt det, sier landslagssjefen.

King-ros Fem norske spillere fikk landslagsdebuten på Portos hjemmebane, men West Ham-spiller Martin Samuelsen ble værende på benken gjennom hele kampen.

- Vi fant ut at dette ikke var kampen der Samuelsen skulle slippe til, sier Høgmo, uten nærmere begrunnelse.

Landslagssjefen kom også med rosende omtale av Joshua King - som også ble kåret til Norges beste på Dagbladets spillerbørs.

- Skal vi på et høyere nivå, er slike kamper avgjørende for oss.  Det viktigste nå er å få spillere opp på et høyere nivå. Du ser hvem utpå der (i går) som spiller på et høyere nivå? Vi må få flere som spiller på et sånt nivå til daglig. Vi kan gjerne spille mot dårlig motstand, også kan jeg stå her og juble. Men da er jeg ikke sikker på at vi blir bedre, sier Høgmo.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.