<strong>ANDRE HEVER SEG:</strong> Martin Johnsrud Sundby tror andre løpere er ivrige etter å fylle tomrommet etter VM-kongen som nå trener for seg selv. Foto: PÅL MARIUS TINGVE / DAGBLADET
ANDRE HEVER SEG: Martin Johnsrud Sundby tror andre løpere er ivrige etter å fylle tomrommet etter VM-kongen som nå trener for seg selv. Foto: PÅL MARIUS TINGVE / DAGBLADET Vis mer

Landslagsgutta savner ikke Northug på trening

- Merker ikke forskjell i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELL (Dagbladet): I mai annonserte Petter Northug at står utenfor landslaget fram til verdenscupstarten i november.

De aller fleste stilte seg spørsmål om hva solotreningen det neste snaue halvåret vil si for Northug selv, men ikke veldig mange lurte på hva exiten vil bety for resten av langrennsgutta.

Svaret på det sistnevnte er: Nærmest ingenting.

Trener i høyden
Skilandslaget inviterte i dag pressen til Sognefjellshytta, der våre aller fremste løpere (bortsett fra Northug) trener på 1400 meters høyde denne uka.

På Dagbladets spørsmål om hva Northugs midlertidige farvel betyr for resten av herreløperne — og spesielt i treningssammenheng — svarer de dette:

- Petter dro ikke noe mer av lasset enn resten av oss på trening, så det er ikke store forskjellen. Jeg tror laget kan komme styrka ut av det, og det er vi veldig gira på å vise, sier Eldar Rønning til Dagbladet.

- Vi er komplett lag siden vi har mange forskjellige kvaliteter. Martin Sundby er en god treningsleder, og vi andre bidrar med ulike egenskaper, legger han til.

- Ingen forskjell Nettopp Martin Johnsrud Sundby peker på noe av det samme.

- Vi har ikke vært mye på samling ennå, men så langt har ikke jeg merket det i det hele tatt. Det jeg har merket er at de andre gutta virker ekstremt ivrige på å fylle tomrommet etter Petter. Det virker som om alle har hevet seg et hakk på det å bidra og det å gi av seg selv. Fysisk og treningsmessig er det ingen forskjell, sier han til Dagbladet.

<strong>DRO IKKE LASSET:</strong> Eldar Rønning tror det norske landslaget styrkes av at Northug er borte. Foto: PÅL MARIUS TINGVE / DAGBLADET
DRO IKKE LASSET: Eldar Rønning tror det norske landslaget styrkes av at Northug er borte. Foto: PÅL MARIUS TINGVE / DAGBLADET Vis mer

Flere av løperne røper at Northug bare var «en i gruppa» på landslaget til tross for at han i konkurranse er verdens beste.

- Petter var som oss andre på trening. Han var i front av og til og bak av og til, sier Sjur Røthe.

- Han er verdens beste, så han kan sette standarden når han er i form, men i grunntreningssammenheng er det mange som er like sterke som ham. Vi mister verdens beste skiløper, men vi får fortsatt mer enn god nok matching på laget, sier Niklas Dyrhaug, og legger til:

- Det er synd at han ikke er med, men laget vil gjøre det veldig bra til vinteren uansett.

• Langrennslandslaget blir på Sognefjell ut denne uka.

<strong>PRIVATLAG:</strong> For to uker siden presenterte Petter Notrhugs sin nye sponsoravtale og treningsopplegg i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PRIVATLAG: For to uker siden presenterte Petter Notrhugs sin nye sponsoravtale og treningsopplegg i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer