Landslagsgutta tror Sverige tar knekken på Danmark

- Kommer an på han på topp.

 TROR PÅ SVERIGE:  Malmö-proffen Jo Inge Berget tror Sverige slår ut Danmark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TROR PÅ SVERIGE: Malmö-proffen Jo Inge Berget tror Sverige slår ut Danmark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

20.45: Sverige - Danmark

BUDAPEST (Dagbladet): Da Norge endte opp med Ungarn som playoffmotstander var allerede Sveriges motstander klar. For «Söta bror» var det 50/50 om de fikk skandinavisk motstand.

Det ble Danmark. Og i kveld utspiller det første slaget seg mellom våre to naboland. Det norske landslaget har gjort unna sin kveldstrening og vil følge kampen fra spillerhotellet.

- Det kommer til å bli en morsom kamp mellom to jevngode lag. De kommer til å krige på, og det vil smelle både i kveld og i København på tirsdag, sier Jo Inge Berget til Dagbladet.

Hvem håper du vinner? Gi din stemme i avstemningsboksen!

Holder med kompisene Venstrekanten har den siste sesongen spilt for Malmö og har av den grunn Sverige som sin favoritt.

- Jeg har jo noen kompiser som er med Sverige, og det hadde vært morsomt for de å være med videre. Jeg holder en knapp på dem.

Oscar Lewicki er Malmös representant i den svenske troppen, hvor også Mikael Lustig, som Berget spilte med i Celtic er med.

- Tror du Sverige går videre?

- Det kommer helt an på form til han på topp. Det er han som kan utgjøre forskjellen, smiler Berget.

Hele Sverige setter sin lit til Zlatan Ibrahimovic før «playoff-rysaren», mens danskene satser på at Nicklas Bendtner finner veien til nettmaskene.

- Det blir spennende å se. Vi skal se kampen på hotellet. Den er åpen, men Sverige har Zlatan. Jeg tipper Sverige vinner, i og med at de har den største stjerna - og har vært det beste laget den siste tida, forteller Ørjan Håskjold Nyland.

Straffekonkurranse Mens Jo Inge Berget kan nyte kjøttboller på svensk jord, kan Tom Høgli til daglig kose seg med røde pølser hos nabonasjonen.

Høgli kjenner så mange svenske og danske fotballspillere at han koster på seg en kunstpause i form av en latter når vi ber ham velge parti blant nabolandene:
 
- Hehe. Jeg har kompiser i begge de leirene der, så den sliter jeg med. Jeg velger å svare at jeg håper at det blir straffekonkurranse, og at de holder på til langt ut på natta.

 GÅR FOR STRAFFER:  Tom Høgli klarer ikke avgjøre om han vil ha Sverige eller Danmark videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GÅR FOR STRAFFER: Tom Høgli klarer ikke avgjøre om han vil ha Sverige eller Danmark videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Les også: Denne detaljen gjør at unormalt mange er opptatt av kampen mellom Sverige og Danmark

For Håvard Nordtveit spiller det ingen rolle hvem som reiser til Frankrike neste sommer.

- Det er vanskelig å si. Jeg har ikke noe veldig «de må komme videre»-ønske om noen av dem, men jeg skal få med meg kampen, sier Nordtveit.

- Hvis Oscar (Wendt, Nordtveits kollega i Borussia Mönchengladbach) hadde vært med i den svenske troppen, hadde jeg heiet på dem. Men han ble utelatt, og da blir jeg mer nøytral. Så vi får se. Det blir i alle fall en høylydt og god kamp, tenker jeg.

Marcus Pedersen scoret sitt hittil eneste landslagsmål mot Danmark, og fikk sju minutter på banen da Norge tapte 4-2 for Sverige i 2013. Han tror i likhet med sine lagkamerater at det blir en jevn affære.

- Jeg tror det blir jevnt, men Sverige trekker det lengste strået.

 TROR SVERIGE TAR DET:  Marcus Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TROR SVERIGE TAR DET: Marcus Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg tror Sverige. De har hakket bedre lag, sier Pål André Helland.

Martin Ødegaard lander også på Sverige.

- Vanskelig å si. Det er to bra fotballag. Uansett er det moro at et skandinavisk lag går til et mesterskap. Hvis jeg skal tippe, får jeg si Sverige.