FERDIG: Lene Mykjåland kan se tilbake på en stor karriere når hun nå ser slutten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FERDIG: Lene Mykjåland kan se tilbake på en stor karriere når hun nå ser slutten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Landslagshelten legger opp etter tøffe skader

Mykjålands siste høst.

Lene Mykjåland går inn i sin siste høst som toppspiller. Det var ingen lett beslutning, forteller 29-åringen.

– Det har jo ikke vært noen lett beslutning, og det kjennes veldig spesielt, sier Mykjåland til Romerikes Blad.

– Det blir sikkert litt rart i vinter, men jeg er tilpasningsdyktig. Det er jo litt ironisk, for det har vel kanskje aldri vært så gøy med fotball som det er nå. Men det gjør på mange måter også valget litt enklere, for da vet jeg at det er rett avgjørelsen som er tatt: Denne sesongen blir min siste.

Mykjåland forteller at årsakene går på motivasjon, egen kropp og et ønske om å gjøre noe helt annet.

– Skal jeg holde på med dette, skal det gjøres hundre prosent. Det er vanskeligere og vanskeligere å ha den nødvendige tenningen på vinteren. Jeg har også vært mye skadet, og det har vært tøft å jobbe seg tilbake. Jeg føler det er riktig å gi seg nå.

29-åringen har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre i fremtiden.

– Jeg fullførte en bachelorgrad i kultur og kommunikasjon i sommer, og kan tenke meg å jobbe innenfor det, kanskje med markedsføring. Jeg tror det blir jobb og ikke mastergradsstudier, i alle fall foreløpig.

(NTB)