Landslagsjentene om den tunge beskjeden: - Det er trist

Celine Brun-Lie legger opp.

Få siste nytt fra Falun i vårt VM-studio.

FALUN (Dagbladet): Marit Bjørgen valgte å si fra seg sin plass til teamsprinten etter 6. plassen under fellesstarten med skibytte lørdag.

- Jeg hadde et dårlig dag og var ikke god nok. Jeg er ikke bekymret. Jeg har vært med i gamet lenge, og det kan snu fort, sier Marit Bjørgen.

Sammen med lagkameratene som stiller til start på morgendagens ti kilometer fristil møtte hun pressen. Og etter noen dager med hvile er hun klar for å jakte sin andre gullmedalje.

- Jeg sto over i går og har fått hvile noen dager. Det blir bra, fortsetter Bjørgen.

- Trist Tidligere i dag ble det klart at Celine Brun-Lie gir seg som skiløper etter inneværende sesong.

- Det er tøft å høre. Det er et valg hun har tenkt på lenge, sier Bjørgen.

- Er man ikke toppmotivert gjør man ikke en god nok jobb. Det beste for henne er å gå inn i neste fase i livet. Selvfølgelig kjedelig at vi mister henne, hun er en stor ressurs i laget. Vi må bare respektere det. Selvfølgelig er det trist, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Tenkt på det lenge Celine Brun-Lie har tenkt på avgjørelsen lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det norske troppen visste ingenting før VM startet:

- Vi fikk lite litt om det her om dagen. Det er ikke fryktelig lenge siden, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Har dere snakket med henne om det tidligere?

- Nei, det er ikke sånn vi bruker fryktelig mye tid på.  Det sa vi før sesongen i år også. Det var mye prat om at den og den skulle legge opp og sånn og sånn.  Vi har valgt å bruke tid på det sportslige, forklarer dametreneren.

- Dere har et åpent miljø, jentene har egne møter hvor de snakker ut og Celine sier jo hun har tenkt på det lenge selv  - har det blitt tatt opp?

- Nei, det blir ikke tatt opp i en gruppe. Det er hennes valg og hun ønsker å gjøre noe annet, og det må det være helt aksept for at man kan tenke tanker en absolutt ikke må dele med andre, sier Kristiansen.

- Har det skjedd noe under VM som påvirket henne til å ta avgjørelsen?

- Nei, det er ikke et stort poeng. Dette er noe hun har tenkt på lenge, det er ikke en impulshandling.

- Hvordan reagerte jentene?

- De synes det er synd. Det synes jeg, det synes Roar og det synes alle.  Men det er naturlig del av det å drive idrett at noen velger å gjøre noe annet.

- Fortjener gull Fem norske jenter har allerede tatt medalje i Falun. Fire gull. De svenske damene på sin har vært storfornøyd med sølvmedaljene de har kapret.

- De er fornøyde. Det er en styrke i det svenske laget og den svenske pressen. De har feiret det som en seier og får en opptur innad i laget. Det er en styrke de har. De feirer gode prestasjoner. Selv om vi har tatt seierne så går det an å feire at man blir nummer to og tre også. Det er ikke et nederlag, sier Jacobsen.

Marit Bjørgen føler vertsnasjonen hadde fortjent en gullmedalje.

- Sverige hadde fortjent en gullmedalje, og det er mange sjanser igjen. Kalla er en av favorittene i morgen. Gutta viste også form i Östersund.

Se opp for debutanten Fem norske jenter stiller til start i morgen. Ragnhild Haga har sett de første øvelsene fra sidelinja. I morgen starter moroa for mesterskapsdebutanten.

- Ja, hvis hun får ut sitt beste, sier Bjørgen om debutantens medaljemuligheter.

- Hun er modig og best i de store anledningene, skyter Jacobsen inn.

Selv gleder debutanten seg.

- Jeg er spent. Aldri gått VM før. Det er vanskelig å si hva slags muligheter jeg har, men jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hva det holder til.