Landslagsjentene stråler

Trine Rønning var sinna som et lemen, men ikke nå lenger.

GOD START: Norge har fire poeng etter to kamper av Europamesterskapet i Sverige. Det er Trine Rønning fornøyd med. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD START: Norge har fire poeng etter to kamper av Europamesterskapet i Sverige. Det er Trine Rønning fornøyd med. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Trine Rønning var sinna som et lemen etter første kamp i fotball-EM, men blid som ei lerke etter den neste. Veien videre ser lys ut.

Det selv om Norges mare, Tyskland, er neste motstander. I EM-sluttspill har tyskerne sju seirer og én uavgjort på åtte kamper mot Norge.

- Det er et vanvittig godt lag, men det er ikke umulig å slå dem. De har svakheter de og, sier Rønning, som er sikker på at laget vokste på å ri av stormen mot Nederland søndag.

- Vi fikk bra trøkk på oss mot slutten og kom ikke helt ut. Det var godt at vi fikk ridd det av. Det var stor offervilje, og samtlige sto på for å greie det. Lagmoral er viktig, og det løftet laget at vi greide det, sier hun.

Undervurderer ikke Hun lar seg ikke lure av at Tyskland slet i sin første kamp mot Nederland.

- Det er skummelt å henge seg opp i den ene kampen. Fotball er spill og motspill. Danmark var for eksempel klart best mot Sverige, men så tapte de mot Italia.

Mye tyder på at Norge allerede har gjort nok til å gå videre i mesterskapet.

- Det er veldig godt å ha den inngangen på kampen. Vi skal gi jernet for det, men det er noe helt annet enn om vi visste at vi måtte slå Tyskland for å gå videre, sier Rønning.

Norge må slå Tyskland for å vinne gruppen. Da blir det mest sannsynlig kvartfinale mot Spania. Med uavgjort eller tap mot Tyskland blir det mest sannsynlig kvartfinale mot Italia mandag i Växjö, vel 10 mil fra Kalmar.

Ønsker mindre spenning Vinneren av den kampen spiller semifinale på Gamla Ullevi i Göteborg, kanskje mot vertslandet Sverige.

- Vi skal komme dit først, men det høres bra ut. Dette mesterskapet har iallfall startet bra for oss. Island-kampen var ikke helt topp, men ett poeng er bedre enn null, sier Rønning, som kunne tenke seg mindre spennende avslutninger på kampene.

- Vi hadde store rom å kontre imot Nederland. Vi kunne satt en spiker i kisten og unngått det trykket mot slutten. Slikt er slitsomt for hjerte og kropp, sier hun.

(NTB)