Langrennsjentene vil ha trener i nærområdet

Landslagsjentenes nye krav. Vil ha samme ordning som gutta

I disse dager avgjør landslagsledelsen hvem Ole Morten Iversen får med seg som assistent for langrennsjentene. Flere av jentene ønsker bedre tilstedeværelse fra den nye trenerduoen.

SOM GUTTA: Heidi Weng ønsker tettere oppfølging fra trenerne, slik Hans Christer Holund og herreløperne har hatt, og håper den nye landslagsassistenten bor i nærheten av Lillehammer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOM GUTTA: Heidi Weng ønsker tettere oppfølging fra trenerne, slik Hans Christer Holund og herreløperne har hatt, og håper den nye landslagsassistenten bor i nærheten av Lillehammer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Ole Morten Iversen har sine første dager som landslagstrener for verdens beste langrennslandslag.

I solskinnet på toppen av Sognefjellet har Iversen med seg Pål Gunnar Mikkelsplass, som har fått en ny rolle rundt landslaget etter å ha vært Johaugs private trener i to år, samt den tidligere landslagstreneren Roar Hjelmeset, som har sørget for en flytende overgang til det nye trenerregimet ved å bli værende med landslaget ut mai.

Sammen med assistenttrener Sjur Ole Svarstad ga Hjelmeset seg etter sesongen. Dermed blir det et helt nytt trenerteam for landslaget, hvor Hjelmeset har vært sentral det siste tiåret. For første gang siden Svein Tore Samdal trakk seg som landslagstrener i 2006, blir det et klart brudd i kontinuiteten hos kvinnelandslaget.

– Det er greit at alt blir litt som en ny start. Jeg tror egentlig det har vært veldig bra for laget, det virker slik. Det er flere som kommer inn, med litt ny energi og litt nytt syn på ting, både trenere og utøvere. Det har man godt av når vi er en gruppe som har bestått av mange av de samme i mange år, sier Ingvild Flugstad Østberg som har hatt Hjelmeset som trener siden hun kom inn på juniorlandslaget i 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer