Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagskapteinen friskmeldt før VM-åpningen

Ingvild Stensland spiller sin 21. mesterskapskamp på rad i morgen.

KLAR TIL KAMP: Ingvild Stensland (i midten) har slitt med en skade, men er klar til VM-åpningen i morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KLAR TIL KAMP: Ingvild Stensland (i midten) har slitt med en skade, men er klar til VM-åpningen i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Ingvild Stensland er omsider helt bra etter sin ryggoperasjon i vinter. Onsdag er hun tilbake på sentral midtbane i VM-åpningen mot Ekvatorial-Guinea.

- Jeg har vært med gruppa hele precampen, og jeg spilte 45 minutter mot Tyskland og 80 mot USA. Jeg skulle gjerne spilt enda mer, men jeg kjenner at jeg er i brukbar form og håper at jeg kommer til å prestere på godt nivå, sier Norges landslagskaptein.

Formasjonstreningen på Rosenau stadion tirsdag viste klart at Stensland skal spille sentral midtbane ved siden av Trine Rønning. Dermed er rutinen sikret i ankerrollene hos et lag med to mesterskapsdebutanter fra start. Seks av 11 spiller sin første kamp i et VM-sluttspill.

- Det er en veldig fin mix i denne gjengen. Noen har vært med i mange mesterskap. Andre er nye, men sultne og uredde. Det er gode kvaliteter å ha i et lag. De får utfolde seg, og så får vi gamlingene tenke litt konsekvenser, sier Stensland.

Bonus Hun spiller sin 21. mesterskapskamp på rad onsdag, men den rekken sto i fare da hun i vinter lot seg ryggoperere.

- Man vet aldri helt utfallet av en operasjon, men jeg følte meg likevel trygg på avgjørelsen. Jeg har slitt med ryggen litt til og fra de siste fem årene, men det siste året ble det så mye verre at noe måtte gjøres. Det viktigste var å bli frisk, og så fikk eventuelt mesterligaspill og VM bli en bonus, sier hun.

Stensland ble erklært skadefri i tide til å sitte på benken da Lyon vant mesterligafinalen i mai, og med landslaget har hun spilt sine to første kamper i 2011. Onsdag blir det alvor for en norsk tropp som har slitt med skader i forberedelsene, men der alle de 21 uttatte nå er klare for å prestere i den både bokstavelige og metaforiske heten som omgir turneringen.

Forberedt - Vi som har erfaring får bruke den, men jeg kjenner at dette er en bra og moden gruppe. Etter testkampen mot Tyskland er vi også godt forberedt på trykket fra tribunene. Dette blir en fin turnering, og vi skal prøve å nyte det, sier Stensland.

Eli Landsem offentliggjør laget først onsdag, men på formiddagstreningen tirsdag ble denne elleveren drillet både på dødball og i spillsekvenser:

Norge (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth - Hedda Strand Gardsjord, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Guro Knutsen Mienna - Ingvild Stensland, Trine Rønning - Emilie Haavi, Madeleine Giske, Elise Thorsnes - Isabell Herlovsen.

(NTB)