Du leser nå Dagbladet Pluss

Håndball-VM

Landslagskapteinen om Berge: - Så klart Christian må bli med videre

Landslagssjef Christian Berge har gjort en strålende jobb med håndballgutta, men lover ikke at han blir med videre.

Suksessmaskin: 33 seirer. 3 uavgjort. 19 tap - inkludert gårsdagens finale. I de siste to mesterskapene - på ett år - har Berge ledet laget til EM-semifinale og VM-finale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Suksessmaskin: 33 seirer. 3 uavgjort. 19 tap - inkludert gårsdagens finale. I de siste to mesterskapene - på ett år - har Berge ledet laget til EM-semifinale og VM-finale. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

PARIS (Dagbladet): VM-hallen i Paris var farget i rødt, hvitt og blått i går kveld - men det var først og fremst franskmennene som sto for festen, både på og utenfor banen i AccorHotels Arena med 16000 tilskuere.

De norske håndballherrene kjempet tappert, men det franske stjernegalleriet med verdensstjerna Nikola Karabatic ble ett hakk for sterke. I 25 minutter var Norge det beste laget, men etter pause var det aldri noen tvil.

Det ble 33–26-tap, til tros for en suveren start på kampen.

- Vi blir for slitne, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Vi gjør for mange feil, sier Espen Lie Hansen.

Vinnermentalitet

Uansett: Norge og landslagstrener Christian Berge har levert et fenomenalt mesterskap og kronet det hele med en sølvmedalje. Noe ingen hadde våget å tro før VM, etter en litt rufsete oppkjøring før alvoret startet.