Landslagskapteinen spiller med betting-reklame

I Norge er slike avtaler ulovlig.

BETTING-SPONSOR: Landslagskaptein Brede Hangeland skal de neste to sesongene spille i en Fulham-drakt med logoen til spillselskapet Marathonbet. - Det får vi ikke gjort noe med, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF. Foto: fulhamfc.com
BETTING-SPONSOR: Landslagskaptein Brede Hangeland skal de neste to sesongene spille i en Fulham-drakt med logoen til spillselskapet Marathonbet. - Det får vi ikke gjort noe med, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF. Foto: fulhamfc.comVis mer

(Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland kommer til å spille med reklame for et utenlandsk bettingselskap på brystet i hver eneste kamp de neste to årene i Fulham.

Avtalen ble presentert på Fulhams hjemmeside i går, og 32-årige Hangeland blir brukt som blikkfang når både ny drakt og spillsponsor vises fram.

Lovlig i England Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund sier NFF ikke kommer til å reagere på dette.

- Nei, det får vi ikke gjort noe med. Vi kan ikke bli så ekstreme at vi mener at han må bytte klubb fordi hans arbeidsgiver er knyttet til et bettingselskap som er lovlig i England. Det er ikke problematisk som sådan, sier Siem til Dagbladet.

Norsk idrett kjemper for å forsvare spillmonopolet til Norsk Tipping, fordi spillene der gir pengeoverføringer tilbake til idretten.

- Ikke heldig Samtidig inngår både aktive og tidligere utøvere avtaler med utenlandske spillselskaper. Sist ut er tidligere fotballspiller John Carew. Fotballforbundet kan ikke gjøre stort med dette ettersom Carew har lagt opp, men setter ikke pris på valget han har tatt.

- Det er utfordrende fordi han er et forbilde for våre oppvoksende sportsungdommer. Han er et idol. Da er det ikke heldig at han driver med indirekte illegal virksomhet, selv om det ikke er direkte ulovlig, sier Siem.

Han ønsker først og fremst at politikerne gjør en sterkere innsats for å forsvare spillmonopolet. Myndighetene har bedre virkemiddel og mulighet til å hindre spill hos utenlandske bookmakere.

Penger til idretten Samtidig sier han det er uheldig at norske idrettsforbilder inngår avtaler med slike spillselskaper.

- Vi kan ikke legge byrden på Riise eller Carew, men at vi synes det er veldig beklagelig, sier seg sjøl. Disse avtalene bidrar til at pengene som skulle kommet idretten til gode, havner i lommene på eierne av et bettingselskap, sier Siem.

John Arne Riise inngikk nylig en privat avtale med spillselskapet Betsson. Nå skal han, i likhet med Brede Hangeland, spille i Fulham-drakt med reklame for Marathonbet - en potensiell konkurrent for selskapet han sponses av privat.

Riise-skvis - Vi ser ikke så tungt på det, fordi Marathonbet ikke har norsk språk på siden sine. De retter seg ikke mot det norske markedet. Riise-avtalen vår retter seg bare mot det norske markedet, sier Mikael Mellqvist, PR-manager i Betsson, til Dagbladet.

- TAR DET IKKE TUNGT: John Arne Riises private spillselskap-sponsor skulle gjerne sett at Fulham var sponset av Harrods, men tar det ikke veldig tungt at Fulham sponses av en annen spilloperatør. Foto: fulhamfc.com
- TAR DET IKKE TUNGT: John Arne Riises private spillselskap-sponsor skulle gjerne sett at Fulham var sponset av Harrods, men tar det ikke veldig tungt at Fulham sponses av en annen spilloperatør. Foto: fulhamfc.com Vis mer

Men helst skulle også de sett at Fulham hadde en annen samarbeidspartner på de nye draktene sine.

- Men det hadde selvfølgelig vært det aller beste for vår del om Fulhams sponsor het for eksempel Harrods og ikke Marathonbet.

Hangeland har ikke besvart Dagbladets henvendelse i formiddag.