Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mathias Dyngeland på landslaget:

Landslagskeeper: - Jeg fikk fullstendig sjokk. Nå skal jeg satse på fotball

Mathias Dyngeland spøker etter overraskende uttak.

TATT UT PÅ LANDSLAGET: Sogndal-keeper Mathias Dyngeland er tatt ut i sin første tropp på A-landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TATT UT PÅ LANDSLAGET: Sogndal-keeper Mathias Dyngeland er tatt ut i sin første tropp på A-landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du hørt om 21-åringen Mathias Dyngeland som spiller i Sogndal?

Han er kanskje den største overraskelsen i landslagstroppen til Lars Lagerbäck. Og selv var han ikke forberedt på å bli lest opp på lista som Lagerbäck presenterte i ettermiddag.

- Det var veldig, veldig overraskende å høre at jeg er i landslagstroppen. Jeg fikk fullstendig sjokk. Nå må jeg i alle fall satse på fotballen, he-he. Jeg hadde ikke drømt om dette en gang, sier Dyngeland til Dagbladet.

GOD: Sogndals keeper Mathias Dyngeland. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
GOD: Sogndals keeper Mathias Dyngeland. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix Vis mer

21-åringen er født i Bergen, men har spilt i Sogndal siden 2012. Der har han gått på videregående skole og nå blitt førstekeeper på Eliteserielaget.

- Jeg er litt tom for ord... sier Dyngeland.

I ungdomsårene spilte han i Fana og han kommer med en litt ydmyk innrømmelse i ettermiddag - etter sitt første uttak til A-landslaget.

- Jeg har jo gått på skole her (i Sogndal) og planlegger å gå på høyskolen etter hvert. Men nå må jeg jo satse litt mer på fotballen, sier Dyngeland og gliser.

Helt ukjent med landslagsdrakta er han ikke med kamper for både U17, U18, U19 og U21-landslaget.

- Da jeg var ferdig på U21-landslaget nå sist, så trodde jeg det skulle gå en stund til neste samling med landslaget. Jeg er takknemlig for å få denne muligheten og det er stas å bli lagt merke til. Jeg må likevel huske at dette bare er starten og jeg må jobbe for å utvikle meg, sier Sogndal-keeperen.

- 2017 må være et bra år for deg, som fast i Sogndal og nå på landslaget?

- Dette er vel det femte året mitt i Sogndal og det var først en lagkamerat som sendte meg melding om at jeg var i landslagstroppen i dag. Det gikk noen minutter før jeg skjønte det, sier Dyngeland.

- Du hadde ikke fått noen hint i forkant?

- Nei, jeg hadde nok fulgt litt ekstra godt med på uttaket dersom jeg trodde at jeg var aktuell. Dette var en gledelig nyhet, men jeg spiller bare i Eliteserien og drømmer om å komme meg videre en dag, sier Dyngeland.

Sogndal er nummer 12 i Eliteserien med 12 poeng på 11 kamper. Dyngeland har stått alle matchene.

Dette er troppen til Norge mot Tsjekkia (VM-kval) og Sverige (privatlandskamp).

Målvakter: Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt), Mathias L. Dyngeland (Sogndal).

Forsvarsspillere: Omar Elabdellaoui (Hull), Haitam Aleesami (Palermo), Even Hovland (Nürnberg), Tore Reginiussen (Rosenborg), Birger Meling (Rosenborg), Håvard Nordtveit (West Ham), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig).

Midtbanespillere: Sander Berge (Genk), Jo Inge Berget (Malmö), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Mohamed Elyounoussi (Basel), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Martin Linnes (Galatasaray), Ole Kristian Selnæs (Saint-Étienne), Anders Trondsen (Sarpsborg).

Angrepsspillere: Tarik Elyounoussi (Olympiakos), Bjørn M. Johnsen (Hearts), Ohi Omoijuanfo (Stabæk), Alexander Søderlund (Saint-Etienne).

Hele Norges coronakart