Landslagskeeper skutt og drept

Ble 27 år gammel.

SKUTT OG DREPT: Sør-Afrikas 27 år gamle landslagskeeper, Senzo Meyiwa, er skutt og drept bekrefter politiet. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI / NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Sør-Afrikas 27 år gamle landslagskeeper, Senzo Meyiwa, er skutt og drept bekrefter politiet. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sør-Afrikas landslagskeeper og kaptein, Senzo Meyiwa, skal ha blitt skutt og drept, melder Soccer Laduma.

Ifølge en talsperson for sørafrikansk politi ble 27-åringen drept i et hus i Vosloorus, rundt 20 kilometer sør for storbyen Johannesburg.

Keeperen ble ifølge politiet erklært død da han ankom sykehuset, skriver politiet på Twitter.

Tre gjerningsmenn Politiet skriver videre at to personer skal ha tatt seg inn i huset, mens en ventet utenfor. Det skal ha oppstått en krangel, og deretter skal Meyiwa ha blitt skutt. Gjerningspersonene skal ha kommet seg fra stedet til fots.

Meyiwa har voktet målet for det sør-afrikanske landslaget flere ganger, og spilte seriekamp seinest i går kveld da laget hans Orlando Pirates slo Ajax Cape Town 4-1.

Soccer Laudama skriver at keeperen har spilt de siste fire kvalikkampene til Afrikamesterskapet for Sør-Afrika, og har så langt ikke sluppet inn mål i kvalifiseringen. 27-åringen var kaptein både på landslaget og på klubblaget.

Klubben sørger Orlando Pirates bekrefter dødsfallet på Twitter.

- Dette er et tungt tap for Senzos familie, særlig hans barn, for Orlando Pirates og nasjonen, sier styreformann Irvan Khoza i en tweet.

Twitter skriver lagkamerat Dean Furman at tankene hans nå går til familien.

- Jeg er sønderknust over at vi har mistet vår kaptein og venn Senzo Meyiwa. Mine tanker og bønner går til hans familie og venner i denne tunge tiden, skriver lagkameraten.

Senzo Meyiwa ble 27 år gammel.

Nyheten kommer bare to dager etter at Sør-Afrika mistet sin tidligere verdensmester på 800-meter, Mbulaeni Mulaudzi, i en bilulykke, er sportsmiljøet i landet igjen rammet.