Landslagskeeper straffes etter skandale

Jordan Pickford er ilagt en bot av Everton etter at han havnet i et slagsmål på byen tidligere denne uka.

SKANDALE: Den engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford lot seg terge av det som skal ha vært Newcastle-supportere. Det endte opp i slagsmål. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Klipp: Fredrik A. Netskar Filtvedt. Video: @robertbrodie/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Everton-trener Marco Silva sier han er skuffet etter at klubbens målvakt Jordan Pickford havnet i et barslagsmål i hjembyen Sunderland.

Det var utenfor en pub at Pickford gikk til angrep på en gjeng som angivelig skal ha terget både ham og hans forlovede. Den tidligere Sunderland-spilleren var innom hjembyen etter å ha fått innvilget en fridag.

Se video av slagsmålet i videoen over.

- Langt fra fornøyd

I etterkant av hendelsen har Pickford, som har blitt Englands førstevalg mellom stengene under Gareth Southgates ledelse, måttet unnskylde seg til både Silva og klubbens sportsdirektør Marcel Brands.

På gårsdagens pressekonferanse var Silva tydelig på at han var forbannet på keeperen sin.

- Den første samtalen vi hadde denne uka var jeg svært tydelig overfor ham. Da var han svært ærlig i måten han forklarte seg på og at han hadde lært av feilen sin, sa Silva.

- Som manager, og for oss som klubb, er jeg langt fra fornøyd med at dette har skjedd. Som fotballspiller har du forpliktelser og det er klart fra vår side hva de er. Vi var nødt til å minne ham på det og det har vi gjort, sier Silva ifølge Sky Sports.

Bøtelegges av klubben

The Guardian melder lørdag morgen at klubben har valgt å straffe Pickford for å ha brutt manager Marco Silvas regler for oppførsel utenfor banen. 25-åringen har blitt i lagt en ukelønn i bot etter slagsmålet.

- Vi har en disiplinærprosess innad i klubben, ikke bare for Jordan, men for alle spillere og de vet hva reglene er. Alt har vært klart for dem fra det øyeblikket de kom til denne klubben, så dette var en enkel avgjørelse å ta, forteller Silva til The Guardian.

Boten vil likevel være den eneste formen for straff Pickford ilegges av klubben og han er ventet å være mannen i mål når klubben tar imot Arsenal hjemme på Goodison Park i Premier League på søndag.

- Nå har dette skjedd og det er min klare forventning at det ikke kommer til å skje igjen, sier Silva ifølge BBC.

Også politiet i Northumbria har åpnet en etterforskning av hendelsen. Ingen ble imidlertid alvorlig skadet eller fengslet etter bråket utenfor puben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer