Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lars Haugen til Klagenfurter

Landslagskeeperen klar for østerriksk ishockey

Norges landslagsmålvakt i ishockey, Lars Haugen, forlater den svenske toppserien til fordel for østerrikske Klagenfurter.

TIL ØSTERRIKSK HOCKEY: Landslagsmålvakt Lars Haugen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TIL ØSTERRIKSK HOCKEY: Landslagsmålvakt Lars Haugen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det bekrefter Haugen til ishockeynettstedet Nitten.no.

31-åringen har spilt tre sesonger for Färjestad. Nå venter et nytt eventyr for keeperen.

- Jeg følte at det var de som ønsket meg mest. Jeg har snakket med treneren (Petri Matikainen) flere ganger på telefonen, og sportssjefen (Johannes Reichel) et par ganger, og den entusiasmen de viste spredte seg til meg, sier Haugen til nettstedet.

I april ble det klart at Haugen var én av sju spillere som ikke fikk fortsette i Färjestad. Det skjedde etter at laget ble slått ut av Skellefteå i SM-kvartfinalen.

Klagenfurter har totalt 30 seriemesterskap i den østerrikske toppdivisjonen. Det blir Haugens fjerde liga siden han forlot norsk hockey etter et glimrende VM i 2011.

Haugen har tidligere spilt for hviterussiske Shakhter Soligorsk. Han fikk dessuten fire sesonger for KHL-klubben Dinamo Minsk i det som regnes som Europas beste liga.

- Jeg hadde et ønske om å teste noe annet enn de ligaene jeg har vært i tidligere. Samtidig kunne de gi en fin pakke for familien min, noe som gjør at dette føles veldig spennende for oss alle tre, avslutter Haugen.

Bjørn «Botta» Skaare har tidligere spilt for klubben, men da må vi tilbake til starten 80-tallet (1981-82).