Landslagskeeperen skal ha blitt drept for en mobiltelefon

Forsøkte å beskytte kjæresten.

FOR EN MOBIL: Ifølge sør-afrikanske medier skal det at Senzo Meyiwa nektet å ha gitt fra seg mobiltelefonen til tyvene ha vært grunnen til at han ble skutt og drept. Foto:EPA / Barry Aldworth / NTB Scanpix
FOR EN MOBIL: Ifølge sør-afrikanske medier skal det at Senzo Meyiwa nektet å ha gitt fra seg mobiltelefonen til tyvene ha vært grunnen til at han ble skutt og drept. Foto:EPA / Barry Aldworth / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyheten om at landets landslagskeeper og kaptein i går ble skutt og drept sjokkerer Sør-Afrika.

Senzo Meyiwa ble bare 27 år gammel. Keeperen ble skutt da to menn tok seg inn i et hus i Vosloorus, rundt 20 kilometer sør for storbyen Johannesburg.

Ifølge sør-afrikanske medier tilhører huset kjæresten og artisten Kelly Khumalo. The Times skriver at 27-åringen ble skutt i ryggen mens han forsøkte å beskytte kjæresten og deres felles datter.

- Vi sørger over tapet av denne unge fotballspilleren og laglederen, som mistet livet mens karrieren hans var på topp. Myndighetene må snu hver eneste sting for å finne drapsmennene, slik at de får en retferdig straff. Ingen ord er dekkende for det sjokket dette drapet har gitt vårt land, sier president Jacob Zuma etter at nyheten ble kjent i går kveld.

Beskyttet kjæresten Det skal i alt ha vært sju personer i huset da skytingen skjedde, og de to gjerningsmennene, samt en person som ventet utenfor, skal ha forlatt stedet til fots.

- To menn tok seg inn i huset og krevde å få mobiltelefoner, penger og andre ting av verdi, sier politiet i Sør-Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer