Landslagskeeperen skal ha blitt drept for en mobiltelefon

Forsøkte å beskytte kjæresten.

FOR EN MOBIL: Ifølge sør-afrikanske medier skal det at Senzo Meyiwa nektet å ha gitt fra seg mobiltelefonen til tyvene ha vært grunnen til at han ble skutt og drept. Foto:EPA / Barry Aldworth / NTB Scanpix
FOR EN MOBIL: Ifølge sør-afrikanske medier skal det at Senzo Meyiwa nektet å ha gitt fra seg mobiltelefonen til tyvene ha vært grunnen til at han ble skutt og drept. Foto:EPA / Barry Aldworth / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nyheten om at landets landslagskeeper og kaptein i går ble skutt og drept sjokkerer Sør-Afrika.

Senzo Meyiwa ble bare 27 år gammel. Keeperen ble skutt da to menn tok seg inn i et hus i Vosloorus, rundt 20 kilometer sør for storbyen Johannesburg.

Ifølge sør-afrikanske medier tilhører huset kjæresten og artisten Kelly Khumalo. The Times skriver at 27-åringen ble skutt i ryggen mens han forsøkte å beskytte kjæresten og deres felles datter.

- Vi sørger over tapet av denne unge fotballspilleren og laglederen, som mistet livet mens karrieren hans var på topp. Myndighetene må snu hver eneste sting for å finne drapsmennene, slik at de får en retferdig straff. Ingen ord er dekkende for det sjokket dette drapet har gitt vårt land, sier president Jacob Zuma etter at nyheten ble kjent i går kveld.

Beskyttet kjæresten Det skal i alt ha vært sju personer i huset da skytingen skjedde, og de to gjerningsmennene, samt en person som ventet utenfor, skal ha forlatt stedet til fots.

- To menn tok seg inn i huset og krevde å få mobiltelefoner, penger og andre ting av verdi, sier politiet i Sør-Afrika.

- Senzo forsøkte å beskytte Kelly fordi en av mennene hadde et våpen pekt mot henne, forteller politiet til den sør-afrikanske avisa The Star.

Ifølge medier i Sør-Afrika skal gjerningsmennene ha tatt seg inn i huset for å rane beboerne. Senzo Meyiwa skal ha blitt skutt fordi han nektet å gi fra seg en mobiltelefon, skriver BBC.

27-åringen ble erklært død ved ankomst til sykehuset.

Politiet har utlyst en dusør på rundt 150 000 kroner til den, eller de, som kan gi informasjon som kan løse saken.

- Felt noen tårer Senzo Meyiwa har spilt for Orlando Pirates hele sin karriere, og var også kaptein for klubblaget. I dag morges ble laget samlet, for å sørge sammen.

- Det er ikke enkelt å holde tilbake sine følelser ved en hendelse som denne. Senzo var ingen vanlig spiller. Han var kaptein for landslaget og for klubblaget. At det ble felt noen tårer denne morgenen er det mest naturlige i verden, fortalte styreformann Irvin Khoza på en pressekonferanse i regi av Orlando Pirates.

Også landslagets trener, Shakes Mashaba, var til stede på pressekonferansen i formiddag, og fortalte om hvilken stor rolle Meyiwa spilte som kaptein på landslaget.

- Da vi forberedte oss til landskampen mot Sudan nå, så var det Senzos navn som var øverst på lista. Både som spiller og som kaptein. Siden han inntok rollen som kaptein har det ikke vært noen problemer blant spillere eller i støtteapparatet, sa Mashaba.

BESKYTTET: Senzo Meyiwa skal ha blitt drept mens han forsøkte å beskytte kjæreste Kelly Khumalo og deres felles datter. Foto: REUTERS / Siphiwe Sibeko / NTB Scanpix
BESKYTTET: Senzo Meyiwa skal ha blitt drept mens han forsøkte å beskytte kjæreste Kelly Khumalo og deres felles datter. Foto: REUTERS / Siphiwe Sibeko / NTB Scanpix Vis mer