Landslagskompisene bønnfaller Mellberg om å fortsette

- Den beste forsvarsspilleren Sverige har fostret, sier Zlatan.

BAUTA: Selv om Sverige var utslått allerede etter to kamper, leverte Olof Mellberg (t.v.) en strålende turnering i midtforsvaret. Nå ber landslagskollegene 34-åringen om å fortsette på landslaget også i årene framover. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB scanpix
BAUTA: Selv om Sverige var utslått allerede etter to kamper, leverte Olof Mellberg (t.v.) en strålende turnering i midtforsvaret. Nå ber landslagskollegene 34-åringen om å fortsette på landslaget også i årene framover. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sverige - Frankrike 2-0.

Det svenske landslaget ble riktignok slått ut av EM-sluttspillet etter bare to kamper. Likevel har midtstopper Olof Mellberg framstått som en av mesterskapets defensive giganter.

34-åringen har ikke vist antydning til at alderen har begynt å tynge, og sa takk for seg i Polen og Ukraina ved å ta fullstendig luven av franske verdensstjerner som Karim Benzema, Franck Ribéry og Samir Nasri da svenskene gjenvant mye av den tapte EM-æren ved å slå Frankrike for første gang i en kamp av betydning siden 1969.

- Det var selvfølgelig morsomt. Det føles veldig bra både personlig, og framfor alt for laget. Vi gjør en utrolig kamp. Det var en av de bedre landskampene i løpet av min tid på landslaget, konstaterer Mellberg, ifølge Expressen.

99 prosent sikker Hans 117. landskamp ble med andre ord et høydepunkt. Sannsynligvis ble det også hans siste - 12 år etter mesterskapsdebuten under EM i 2000. Kontrakten med greske Olympiakos gikk ut etter denne sesongen. Nå tenker han først og fremst på å finne seg en ny arbeidsgiver.

- Jeg har hatt en prat med (landslagssjef) Erik (Hamrén) og sagt at det med 99 prosent sikkerhet blir sånn. Men jeg er i en situasjon der jeg er klubbløs, så det er der fokus ligger nå. Jeg forsøker å finne en så god løsning som mulig. Man skal aldri si aldri, men jeg tror at det med største sannsynlighet var min siste landskamp, sier Mellberg.

- Nei, det skal man virkelig ikke, sier assistenttrener Marcus Allbäck etter å ha hørt Mellberg si «aldri si aldri» i intervjusonen.

Zlatan-favoritt Veteranen forteller at han har tenkt lenge på å sette punktum i gult og blått etter EM, men erkjenner samtidig at det i så fall blir vemodig å følge med fra sidelinja når Hamréns menn starter opp kvalifiseringsveien til VM i Brasil.

Vemodig blir det også for landslagskompisene å fortsette videre uten Mellberg. Bare hør på skussmålet fra Zlatan Ibrahimovic:

- Han har betydd utrolig mye for meg. Det er synd at han skal slutte. Han er en av mine nærmeste venner. En fantastisk person, en fantastisk fotballspiller som har gjort et fantastisk EM. Om han nå velger å slutte, gjør han det på best tenkelig måte; ved å spille akkurat som han alltid gjør ved å være på topp, sier Ibrahimovic til SVT, ifølge Expressen.

- Han har bevist hvilken spiller han er i løpet av denne turneringen og alle de andre årene han har spilt. Så lenge jeg har vært med, har han vært den beste backen vi noensinne har hatt. Jeg vil si at han er den beste forsvarsspilleren vi har fostret gjennom tidene, fortsetter Zlatan, som selv hadde en stor kveld da han saksesparket svenskene i ledelsen mot Frankrike på vakreste vis.

Sta En annen rutinert ringrev, Anders Svensson, vet ikke helt om han tror Mellberg har gjort sitt for det svenske landslaget.

- Vi får ta en prat på flyet hjem. Så, om Olof har bestemt seg, noe vi får se, får vi vel drikke ham under bordet, sier Svensson til Expressen.

Christian «Chippen» Wilhelmsson er ikke like sikker på at Mellberg bøyer av.

- Nei, jeg vet ikke. Mange andre hadde vi nok klart å overtale, men han er så jævlig sta og gretten, så vi får se om han endrer seg eller ikke. Han er så sta at når han først sier han har bestemt seg, så har han vel det, sier Wilhelmsson.