Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsledelsen holdt brudd hemmelig, klubben raste: - Reaksjonen var ganske kraftig

Landslagslege Thomas Torgalsen om Aalborg-direktøren.

RASENDE: Sander Sagosen pådro seg et brudd i hånda mot Frankrike. Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjorde direktøren i spillerens klubb fly forbanna.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RASENDE: Sander Sagosen pådro seg et brudd i hånda mot Frankrike. Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjorde direktøren i spillerens klubb fly forbanna. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Søndag ble det kjent at Sander Sagosen pådro seg et brudd i hånda allerede under kampen mot Frankrike. Dermed spilte han både semifinalen og bronsefinalen med bruddet.

Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjorde direktøren i spillerens klubb fly forbanna. Sagosen spiller til daglig i danske Aalborg, og til danske TV2 fortalte Jan Larsen at han er rødglødende av raseri på grunn av måten Norge har håndtert skaden på.

- Jeg har snakket med Sander. Han har et brudd i hånda, og det er selvfølgelig ergerlig, men jeg er rasende på Norges håndballforbund. Det er vanvittig at de ikke har informert klubben, uttalte Jan Larsen.

Landslagslege Thomas Torgalsen har selvfølgelig fått med seg reaksjonen til Aalborg.

- Den var ganske kraftig, men vi hadde regnet med at vi ville få en reaksjon, sier Thomas Torgalsen til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Det er jo vanlig. En konflikt mellom landslag og proffklubber. Det går begge veier. Så det hadde vi regnet med, sier Torgalsen videre.

Taushetsplikt Aalborg-direktøren forteller at han overhodet ikke bebreider Sander Sagosen for hemmeligholdet, men at det er den norske ledelsen som må ta ansvar i denne saken.

- Hvorfor sa dere ikke noe til klubben?

- Jeg er Sanders lege. Jeg har taushetsplikt når det gjelder skader og slike ting. Det er spilleren som har det avgjørende ordet i slike situasjoner. Han ville spille og ville ikke at noen skulle informeres om skaden, sier Thomas Torgalsen.

Landslagslegen forteller at skaden ble diskutert veldig nøye, også med kolleger i legens nettverk i Norge.

- Vi diskuterte to ting: Om det var fare for at bruddet skulle bli forverret, og om spill med brudd kunne forlenge behandlingsforløpet etterpå. Slik vi så det, ville ikke noen av delene skje, sier Torgalsen.

- Ville dere gjort det annerledes sett i ettertid?

- Slik som jeg ser det nå, ville vi ikke gjort det noe annerledes.

Flere vurderinger - Var dere redd for at Aalborg skulle sette seg på bakbeina dersom dere sa ifra?

- Det er vel selvsagt en mulighet for at de kunne gjort det. Det kunne skapt støy og slike ting. Vi kunne brukt en del energi på det. Det var med på vurderingen. Sander ville ha mest mulig fokus på idrett, sier Torgalsen.

- Var dere redd informasjonen om bruddet skulle nå ut til motstanderlagene?

- Ja, det snakket vi også om. Sander var veldig lite interessert i at de skulle vite at han hadde et brudd i hånda. Er det noen som har en skade i håndballen, så utnytter man det, sier Torgalsen.

Tar selvkritikk Hovedpersonen selv sier til NRK at han tar selvkritikk for at han ikke ville informere klubben sin.

- Jeg var kanskje litt lukket i tankegangen min, jeg tenkte kun på å spille EM. Det var det alt handlet om for min del, sier Sander Sagosen til NRK i ankomsthallen på Oslo lufthavn Gardermoen.

Skaden til Sander Sagosen tar fire-fem uker å behandle, ifølge Torgalsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram