Landslagslegen er optimist

Landslagslege Odd Arne Daljord har god tro på at Susann Goksør kommer tilbake på håndballbanen etter korsbåndskaden. Hovedpersonen selv er heller ikke villig til å gi opp.

- Hvis du hadde spurt lørdag, ville jeg sagt at jeg gir opp hvis korsbåndet ryker. Nå er det ikke noe annet jeg vil mer enn å komme tilbake, for dette er så ufrivillig, sier 28-åringen til NTB.

Og skal vi tro landslagsleve Odd Arne Daljord, kan landslagskapteinen komme tilbake på toppnivå.

- Ut fra hennes fysiske egenskaper er prognosen rimelig bra. Anja (Andersen), Gitte (Madsen), Kjersti (Grini) og Mette (Davidsen) har alle kommet tilbake. Hvis man ser ut fra hvilket nivå de driver idrett på, blir de ganske optimale, sa Daljord til NTB.

Gråtkvalt

Men det kommer til å koste mye svette og tårer. Humørsprederen smilte tappert da hun ankom dagens pressekonferanse, men måtte kjempe med gråten da det ble snakk om hvor mye hun skal engasjere seg i Nordstrand og landslaget framover.

- Jeg kommer sikkert til å blande meg inn på et eller annet vis, men det er et spørsmål om hvor mye jeg greier å engasjere meg. Det er ikke alltid like morsomt å se på, og jeg vil gjerne være med å leke jeg også, sa Goksør med klumpen i halsen.

Mandag fikk hun konstatert at framre kårsbånd i høyre kne er revet over. I tillegg kan sidebåndet i kneet ha lidd samme skjebne. Det vil ta fra én til fire uker før hevelsen i leddet har gått ned nok - og bevegelsen er bra nok - til at operasjonen kan gjennomføres.

Deretter må Susann regne med 6-7 måneder med opptrening. Alt dette på grunn av en finte mot Tertnes i Haukelandshallen i går.

Hos jenter

Korsbåndskader er skrekken for håndballspillere, og særlig jenter. Det er omtrent dobbelt som mange jenter som gutter som pådrar seg slike skader, og håndball er den eneste idretten hvor kvinner er i flertall på skadestatistikken.