SLITER: Aksel Lund Svindal jobber knallhardt for å komme tilbake som toppalpinist, men må ta et steg av gangen på veien mot et eventuelt comeback. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SLITER: Aksel Lund Svindal jobber knallhardt for å komme tilbake som toppalpinist, men må ta et steg av gangen på veien mot et eventuelt comeback. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Landslagslegen mener det er under 70 prosent sjanse for at Svindal kommer tilbake

Situasjonen rundt Aksel Lund Svindal (33) krever fortløpende oppsummering etter hvert som stadig nye tester blir tatt, sier alpinsjef Claus Ryste.

Svindal var nylig tilbake på ski for første gang siden krasjen i Kitzbühel sist januar, og i et intervju med NRK forklarte han at kneskaden han har er såpass alvorlig at alpinkarrieren kan være i fare.

Det har handlet om mer enn selve korsbåndskaden han fortalte om etter operasjonen. Blant annet hadde menisken løsnet, og det var også bruskskader.

– Jeg synes at Aksel har beskrevet det godt selv. Det var en alvorlig krasj han var involvert i. Det er de forutsetningene som ligger der, og det er ikke annet å gjøre enn å følge den progresjonslinjen som er der. Det er krevende å være super-G og utforkjører, og så får vi se hva det ender opp med, sier Ryste til NTB.

Tilbake

Svindals test i Stelvio er over, og i disse dager er det igjen barmarkstrening som gjelder.

– Den første testen i Stelvio er over, og inn mot helga er det avreise til Chile. Dit skal hele fartslaget, og planen er at vi skal være der i hele september. Vi drar relativt seint, men vi har sett på sosiale medier fra andre landslags som er på plass der at forholdene er strålende.

– Svindal skal delta som normalt under samlingen?

– Det blir nye tester og delmål hele veien, og så får vi ta løpende oppsummeringer.

Optimisme

Alpinsjefen sier at han imponert over måten Svindal har taklet utfordringene fram til nå.

– Han er en rå fyr, og har gjort dette før. Hvis det er noen som har forutsetninger til å klare det igjen, så er det ham. Han har gjort veldig mye riktig fram til nå.

– Det er 70 prosent sjanse for å komme tilbake etter en korsbåndskade. Prognosen er enda lavere med de andre skadene han har pådratt seg, erkjente landslagslege Marc Strauss overfor NRK.

(NTB)