Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsløpere drapstruet under treningstur

- Neste gang skyter jeg dere.

DRAPSTRUET: Eldar Rønning (t.v) og Kristian Tettli Rennemo syklet på privat eiendom da de ble drapstruet av en illsint mann.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
DRAPSTRUET: Eldar Rønning (t.v) og Kristian Tettli Rennemo syklet på privat eiendom da de ble drapstruet av en illsint mann. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Landslagsløperne Eldar Rønning og Kristian Tettli Rennemo ble drapstruet under en sykkeltur lørdag, skriver Adresseavisen. Da duoen skulle sykle over en eiendom på Byneset ble duoen stoppet.

- Mannen som stoppet oss sa at han var så lei av syklister og sa til oss at «neste gang skyter jeg dere», sier Kristian Tettli Rennemo til Adresseavisen.

Langrennsløperne trodde de syklet etter en sykkeltrasé da de kom til eiendommen. Rennemo innser at de nok kjørte på privat eiendom, men han hadde ikke forventet å bli drapstruet.

- Vi stoppet og vekslet noen ord med mannen. Det er ikke normalt med slik oppførsel og det er mulig å ta det på en annen måte. Vi hadde selvfølgelig akseptert at han ikke ønsker syklister på eiendommen, sier Leksvik-løperen.

Må ta hensyn Leder Niklas Berg i Byneset Bondelag tar avstand fra drapstrusselen, men anmoder syklistene om å ta mer hensyn.

- Å komme med en drapstrussel er litt håpløst og ingen god reklame for oss bønder på Byneset, selv om jeg ikke tror det er noe grobunn i det. Så lenge syklistene holder seg til lover og regler, er det ikke noe vi kan gjøre noe med, sier Berg.

- Det er blitt mange syklister her etter at vi fikk ny asfalt. Av og til virker det som om de tror at de eier veien. Hvis de viser mer hensyn, vil også vi vise mer hensyn. Det handler om smidighet fra begge parter. Selv om en kan bli ganske lei av dem, har syklistene sin fulle rett til å ferdes langs veien, sier Berg.

Politiet sier det er uklart om bondens utsagn var en straffbar handling.

- Men for at det skal være straffbart, må den være egnet til å skape frykt. Hvis mottakeren skjønner at det er sagt i sinne og frustrasjon er det kanskje ikke en straffbar handling. Men dette høres ikke greit ut. Du skal ikke slenge fra deg slike ting, sier krimvaktleder Geir Bakkhaug til Adresseavisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media