ULIKT TILBUD: Håvard Bøkko (t.v.) er den eneste på skøytelandslaget som får tilbud om full dekning av samlinger fra forbundet, skriver VG. Her under lagøvelsen i OL i Vancouver sammen med Fredrik van der Horst og Henrik Christiansen. Foto: Lise Åserud, Scanpix
ULIKT TILBUD: Håvard Bøkko (t.v.) er den eneste på skøytelandslaget som får tilbud om full dekning av samlinger fra forbundet, skriver VG. Her under lagøvelsen i OL i Vancouver sammen med Fredrik van der Horst og Henrik Christiansen. Foto: Lise Åserud, ScanpixVis mer

Landslagsløpere må ut med egenandel for samlinger

- Dumt å måtte slutte fordi man ikke har penger.

|||

Flere av løperne som er tatt ut på skøytelandslaget for neste sesong, må betale deler av samlingene selv.

??VG skriver at de fleste av de 15 uttatte løperne i forbundsgruppen må dekke reiser til flere av samlingene, mens cirka en tredel av løperne må betale en egenandel for å få delta på flere samlinger. Ingen av løperne får stipend.

??Ifølge avisen er stjerneløperen Håvard Bøkko den eneste som får dekket samtlige kostnader ved samlingene. Han har ikke bestemt seg for om han skal fortsette på landslaget, fordi han avventer en avklaring rundt hvem som blir assistenttrener.

Norges Skøyteforbund sliter med økonomien og mangler blant annet en generalsponsor.

Flere løpere reagerer på at de ikke får bedre økonomiske muligheter for å tilrettelegge satsingen.

- Et stipend burde egentlig vært et minstekrav. Jeg hadde forventet at forbundet skulle stille opp noe mer enn dette for de som har gått OL og VM. Det er dumt å måtte slutte som idrettsutøver fordi man ikke har penger til å drive på, sier Henrik Christiansen til VG.

Sverre Haugli er tilbudt plass i forbundsgruppen etter å ha vært på privat lag sammen med søsteren Maren de siste sesongene, men ønsker mer informasjon om landslagsopplegget før han bestemmer seg om han vil være med.

- Hvis det blir slik som de har forespeilet nå, så får jeg dårligere økonomiske betingelser, sier Sverre Haugli til VG.

(NTB)