Landslagsløperne skal utvide kunnskapen om rulleskitrening og sikkerhet

Får besøk av Trygg Trafikk.

PÅ RULLESKI: Therese Johaug og Marit Bjørgen er blant landslagsløperne som skal utvide kunnskapen om rulleskitrening og sikkerhet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ RULLESKI: Therese Johaug og Marit Bjørgen er blant landslagsløperne som skal utvide kunnskapen om rulleskitrening og sikkerhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen, Therese Johaug og de øvrige landslagsløperne i langrenn skal få mer kunnskap om rulleskitrening og sikkerhet av Trygg Trafikk.

Trygg Trafikk holdt torsdag et foredrag for rekrutteringslandslagene i langrenn på Skeikampen.

50 av landets mest lovende langrennsløpere hadde ekstra fokus på trafikksikkerhet og rulleski. Trygg Trafikk skal også besøke seniorlagene om forebyggende arbeid.

Samtlige langrennsløpere på toppnivå trener mye på rulleski, og det er fortsatt for mange rulleskiulykker i Norge.

Forebyggende. Øystein «Pølsa» Pettersen er bare en av flere som har vært involvert i en rulleskiulykke denne sommeren.

- De siste årene har det forebyggende arbeidet blitt mye bedre, og først og fremst er jeg veldig glad for at Norges Skiforbund virkelig har tatt tak i det forebyggende arbeidet. Jeg gleder meg til å treffe seniorlandslagene. Disse utøverne er rollemodeller i lokalmiljøene, men vi vil se mer handling. Vi er spesielt avhengige av ledere som tør å reise seg opp og si klart ifra. Det hjelper ikke med ti rulleskivettregler og noen ord på et papir uten at trenerne og lederne setter dette ut i handling, sier distriktsleder for Trygg Trafikk i Oppland, Ivar Ringen.

Nulltoleranse Treneren for Team Veidekke, den tidligere politimannen Jostein Hestmann Vinjerui, er klar over utfordringene:

- Det er viktig å huske på at utøverne som går på rulleski også er trafikanter på veiene, og det er viktig å ha det i bakhodet. Vi har sett en holdningsendring de siste årene med bruk av hjelm og refleks, og her har vi fått et generasjonsskifte. Tidligere gikk de beste langrennsløperne uten hjelm, og da var det selvfølgelig kult at ungdommen også gikk uten hjelm. Nå bør det være nulltoleranse og forbudt å gå på rulleski uten hjelm, mener trener for Team Veidekke Nord-Norge, Jostein Hestmann Vinjerui.

(NTB)