Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelandslaget i fotball:

Landslagsprofil: - 2017 har vært et mareritt

Emilie Haavi har vært gjennom både ankelbrudd og kjevebrudd før EM-sluttspillet om en måned.

TILBAKE FRA SKADE: Emilie Haavi takler USAs Samantha Mewis. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE FRA SKADE: Emilie Haavi takler USAs Samantha Mewis. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): - Det føles godt å være tilbake igjen.

Det sier landslagsspiss Emilie Haavi (24) etter et 2017 der hun knapt har spilt fotball. I januar brakk hun ankelen. Da hun endelig var tilbake i trening i april pådro hun seg brudd i kjeven.

I 0-1-tapet mot USA i privatlandskampen i Sandefjord søndag var hun tilbake i startoppstillingen - og kan bli en viktig brikke for det norske landslaget som reiser til EM om en måned.

- Jeg må jo innrømme at året så langt har vært dårlig for min del. Den siste måneden har vært ok, men fram til det var 2017 et mareritt, sier Haavi.

Hun fortsetter:

LANG VEI: Emilie Haavi har knapt spilt fotball i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LANG VEI: Emilie Haavi har knapt spilt fotball i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har nesten aldri vært skadet og plutselig kom alt på en gang. Derfor er det veldig fint å være tilbake her på landslaget igjen, sier angriperen.

Hun ble klar for amerikanske Boston Breakers i vinter og forlot LSK Kvinner etter tre strake seriegull. Men skadene har gitt Haavi en tøff start i ny klubb.

- Det har generelt vært lite kamptrening. Jeg har spilt to seriekamper i USA og det er de to første kampene siden cupfinalen (mot Røa 19.11.). Etter bruddet i kjeven klarte jeg å trene fotball, så det var på flere måter bedre enn ankelbruddet. Likevel har det vært lange opphold, sier Haavi.

Landskampen mot USA er den nest siste før EM-sluttspillet starter. Generalprøven før EM spilles mot Frankrike 11. juli. Norge starter EM mot Nederland 16. juli.

Etter et trøblete halvår håper Haavi å få være med å bidra.

- Oppladningen har ikke vært optimal, men jeg føler jeg er i bra form og den er bedre enn jeg fryktet. Det er fortsatt én måned til EM og jeg skal trene godt, sier Haavi.

Søndag kveld ble de regjerende verdensmesterne USA for sterke og vant 1-0 i en jevnspilt og ganske sjansefattig kamp.

JUBEL: USA-spillerne feirer scoring. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JUBEL: USA-spillerne feirer scoring. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Haavi mener det var flere positive ting å ta med seg inn mot sommeren.

- 1. omgang er bra og vi tør å ta vare på ballen. Vi setter USA under press og har noen halvsjanser der vi kunne scoret. USA er effektive og det skiller lagene. Det var en positiv kamp, men vi skal ikke være fornøyd når vi taper. Vi har større potensial i laget, men dette var et steg i riktig retning, sier 24-åringen.

Kampfakta:

Norge – USA 0-1 (0-0)

3886 tilskuere

Mål: 0-1 Christen Press (60).

Dommer: Amy Fearn, England.

Gult kort: Ada Stolsmo Hegerberg (74), Norge.

Norge (4-3-1-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingvild Isaksen (Guro Reiten fra 82.), Ingrid Marie Spord (Lisa-Marie Utland fra 74.), Andrine Stolsmo Hegerberg (Maria Thórisdóttir fra 75.) – Caroline Graham Hansen – Emilie Haavi (Kristine Minde fra 59.), Ada Stolsmo Hegerberg.

USA (4-4-2): Alyssa Naeher – Kelley O'Hara (Sydney Leroux fra 84.), Becky Sauerbrunn, Casey Short, Abby Dahlkemper – Rose Lavelle (Carli Lloyd fra 86.), Alexandra Long, Samantha Mewis, Meghan Klingenberg (Lindsey Horan fra 46.) – Christen Press, Crystal Dunn.

Hele Norges coronakart