Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grundigligaen:

Landslagsprofilene tror på et tronskifte: - Bra for norsk håndball

Larvik går en ny tid i møte etter store endringer i spillerstallen. Men at flere kjemper om ligagullet i Norge er bare bra, tror landslagsstjernene.

TILBAKE I NORGE: Katrine Lunde spiller for Vipers kommende sesong. Hun tror nettopp sørlandsklubben kan være med på å vippe Larvik ned fra tronen som Norges beste håndballklubb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE I NORGE: Katrine Lunde spiller for Vipers kommende sesong. Hun tror nettopp sørlandsklubben kan være med på å vippe Larvik ned fra tronen som Norges beste håndballklubb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk håndball kan gå et tronskifte i møte neste sesong.

Larvik har i en årrekke vært en soleklar ener i norsk liga, og har vunnet eliteserien hvert år siden 2005. Men når flere bautaer i laget har lagt opp, og andre har funnet seg andre klubber, blir det et skifte i Larvik. Og det kan åpne for at flere andre lag vil kjempe om gullet i eliteserien kommende sesong.

- Det er bra at flere lag kommer opp og kjemper i toppen, og at Larvik ikke er helt alene der oppe, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Landslagskeeperen returnerer til Kristiansand-klubben Vipers kommende sesong, samtidig som tvillingsøster Kristine gjør comeback etter å ha vært assistenttrener for klubben.

Vipers ny ener?

Det var nettopp Vipers som var nærmest ved å tukte Larvik forrige sesong. Og nå har sørlandsklubben hentet solide forsterkninger.

- Jeg tror vi skal ha gode sjanser, for vi har forsterket bra. Jeg tror det blir et spennende år, men det er nok flere lag som kommer til å ta mange poeng. Jeg tror det blir jevnt i toppen, men jeg håper at Vipers skal være der. Ellers tror jeg Larvik og Storhamar kjemper helt der oppe, sier Lunde.

Thorir Hergeirsson mener det er positivt for håndballinteressen at ligaen blir jevnere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Thorir Hergeirsson mener det er positivt for håndballinteressen at ligaen blir jevnere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Hun tror nemlig at selv om Larvik har møtt et lite mannefall, har de en såpass god stamme at de klarer å kjempe helt i toppen. Camilla Herrem tipper at Larvik vippes ned fra førsteplass.

- Jeg tror egentlig det bare er bra for norsk håndball at det kommer flere som kan kjempe om gullet. Larvik har vært den store favoritten i mange, mange år. Nå ser folk litt muligheter til å ta seriegullet når Larvik har mistet en del spillere, sier Herrem til Dagbladet.

Positivt for håndballinteressen

Landslagsveteranen vender også hjem foran neste sesong, noe hun gleder seg skikkelig til. Hun kommer til å spille for Sola, men tror Vipers stiller sterkest.

- Jeg synes Vipers var bra i år, og de får enda bedre spillere til høsten. Jeg tror at det er de som har størst mulighet til å ta gullet neste år. De har gjort det bra, og har så mange gode spillere. Da jeg spilte i Norge sist, så var det bare Byåsen og Larvik som kjempet i toppen. Nå har flere muligheten. Men det blir tøft uansett, alt kan skje, sier Herrem.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes det er bra at flere profiler vender tilbake til norsk liga. Han tror dog at Larvik kommer til å kjempe seg tilbake på toppen om ikke lenge.

- Alle er lei seg for at de havnet i uføret, men samtidig så heier vi på dem og gir dem så god støtte som mulig for at de skal klare å bygge seg opp igjen. Og det tror jeg de klarer. Jeg tror de kommer sterkt tilbake, og mønstre et så sterkt lag at de kommer til å kjempe i toppen allerede neste år, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Det blir jevnt i toppen. Det er positivt for norsk kvinnehåndball og interessen. Vipers har mange landslagsspillere og -kandidater, og har uttalt høye ambisjoner. De trapper opp i Storhamar, og Byåsen er i utvikling, resonnerer landslagssjefen.

Ikke bare bra

Landslagsstjerna Nora Mørk, som spilte i Larvik helt til hun ble Györ-spiller i fjor, ser dog også baksider ved at Larvik ikke lenger har herredømme i Norge:

- Det har tatt så mange år for dem å bygge opp et internasjonalt bra lag, og det kan ta mange år før Norge klarer det igjen. Da velger mange å flytte seg utenlands, og jeg vet ikke helt om det er det beste. Men man må tenke på seg selv. Men sånn sett synes jeg det er litt synd om Larvik ikke klarer å holde seg helt på topp, sier Mørk til Dagbladet.

Men hun innrømmer likevel at det på et tidspunkt måtte skje:

- De blir et helt nytt lag, så mange rekorder de har holdt lenge kan bli brutt, og det må de bare innstille seg på. Det blir tøffere, og med det nye laget kan de ikke sammenligne med det som har vært. Jeg tror de kommer til å holde seg i toppen, om ikke vinne serien. De sitter på mye kunnskap, sier Mørk.

Hele Norges coronakart