- Landslagssjef et naturlig mål

Shampo blir Vålerenga-trener.

Blir Shampo en suksess som trener? Si din mening i hockeydebatten!

JORDAL (Dagbladet.no): Espen Shampo Knutsen har signert en femårskontrakt med VIF Hockey.

Den tidligere NHL-proffen la opp på grunn en nakkeskade, og prøver seg nå som trener i barndomsklubben.

Fra seriestarten er Shampo assistent for Knut Jørgen Stubdal i Vålerenga Hockey. Neste sesong er Knutsen hovedtrener hos de regjerende dobbeltmesterne.

Ambisjoner

- Jeg har ikke noe trenerefaring og det blir greit å få ett år å lære på. Jeg vil også se på trenerkursene som finnes og sette meg inn i hvordan disse er lagt opp, sier Shampo.

Han sier han har vært lysten på en trenerkarriere de siste sesongene.

- Tanken har kommet mer og mer i takt med skadene. Jeg gleder meg til å se hvordan det er å være trener, men er usikker på ambisjonene. Dersom jeg trives, vil det være et naturlig mål å bli norsk landslagstrener. Det er den største jobben man kan få, mener Shampo.

FERDIG PÅ ISEN: Espen Shampo Knutsen skal holde seg utenfor vantet som VIF-trener kommende sesong. Foto: Scanpix
FERDIG PÅ ISEN: Espen Shampo Knutsen skal holde seg utenfor vantet som VIF-trener kommende sesong. Foto: Scanpix Vis mer

Knutsen hadde også et tilbud fra VIF Fotball, der han kunne jobbe med sponsorer.

- Valget var ikke lett, men jeg følte det var i ishockey jeg hadde mest å bidra med, med den erfaringen jeg har, sier Shampo til Dagbladet.no.

33-åringen spilte sin siste kamp for Djurgården i oktober i fjor. Et tøft møte med vantet førte at han i juli annonserte at han ga seg med topphockey.

Nå er han likevel tilbake i sporten.

- Jeg har savnet livet som hockeyspiller, det å være rundt laget og i garderoben i kamp. Jeg har lyst til å fortsette livet jeg har levd siden jeg var 16 år, sier Shampo.

Også lærer

Norges største ishockeystjerne gjennom tidene vil også bidra på Wang Toppidrett, som trener for skolens talenter.

Markedsidrektør i Vålerenga, Jan Tore Kjær, jubler over å ha fått Shampo til klubben.

- Vi kjenner Espen veldig godt og har stor tro på hans trenerferdigheter. Vi har strukket oss langt for å få ham til å signere, sier han til Dagbladet.no.