Ski-VM i Lahti 2017

Landslagssjef Løfshus etter første VM uten individuelt gull på 22 år: - Vi har nådd alle målene våre

Ble beste nasjon. 

FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus, her fra smørebussen tidligere i VM, var strålende fornøyd med VM i Lahti. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus, her fra smørebussen tidligere i VM, var strålende fornøyd med VM i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): Landslagssjef Vidar Løfshus oppsummerte VM i Lahti etter femmilsnedturen i dag.

For første gang siden VM i Thunder Bay i 1995, står Norge uten et individuelt gull på herresiden. Det var et mål de norske gutta selv satte høyest på pressekonferansen før tremila forrige fredag.

Ikke minst fordi det bare er Petter Northug som har vunnet individuelle distansegull for Norge i mesterskap de siste ti årene.

- Landslaget har nådd alle sine mål. Det er veldig mye som har klaffa under mesterskapet. Vi sier at det har vært en suksess, er Løfshus' oppsummering.

- Dere har ikke nådd alle målene, vel?

- Våre overordnede mål har vært å være beste nasjon i mesterskapet, og det gjør vi med bravur.

- Det ble ingen norske individuelle herregull, er det godt nok?

- Ja, det er godt nok, men det er mange som gjerne vil ha det gullet. Harvey ville ha det i dag, Ustjugov forrige torsdag og Niskanen ville det forleden dag. Det viser at det er mange som er med og kjemper og at det er veldig stor bredde. Det har jo vært veldig stor omtale på at det har vært dårlig bredde internasjonalt, men den ligger død nå, sier Løfshus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer