Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Landslagssjef Løfshus etter første VM uten individuelt gull på 22 år: - Vi har nådd alle målene våre

Ble beste nasjon. 

FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus, her fra smørebussen tidligere i VM, var strålende fornøyd med VM i Lahti. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus, her fra smørebussen tidligere i VM, var strålende fornøyd med VM i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Landslagssjef Vidar Løfshus oppsummerte VM i Lahti etter femmilsnedturen i dag.

For første gang siden VM i Thunder Bay i 1995, står Norge uten et individuelt gull på herresiden. Det var et mål de norske gutta selv satte høyest på pressekonferansen før tremila forrige fredag.

Ikke minst fordi det bare er Petter Northug som har vunnet individuelle distansegull for Norge i mesterskap de siste ti årene.

- Landslaget har nådd alle sine mål. Det er veldig mye som har klaffa under mesterskapet. Vi sier at det har vært en suksess, er Løfshus' oppsummering.

- Dere har ikke nådd alle målene, vel?

- Våre overordnede mål har vært å være beste nasjon i mesterskapet, og det gjør vi med bravur.

- Det ble ingen norske individuelle herregull, er det godt nok?

- Ja, det er godt nok, men det er mange som gjerne vil ha det gullet. Harvey ville ha det i dag, Ustjugov forrige torsdag og Niskanen ville det forleden dag. Det viser at det er mange som er med og kjemper og at det er veldig stor bredde. Det har jo vært veldig stor omtale på at det har vært dårlig bredde internasjonalt, men den ligger død nå, sier Løfshus.

Kritikken

Landslagssjefen fikk ramsalt kritikk fra de fleste hold etter at han åpnet VM med å blant annet å skylde på pressen for at Therese Johaug ble tatt i doping.

Løfshus beklaget senere, og sa at det kom ut på en gal måte.

I dag ville ikke Løfshus si noe om viraken som oppsto etter pressekonferansen.

– Ja, som jeg sa, målet var å bli beste nasjon, og det klarte vi, sa Løfshus, og må tåle enda mer kritikk i etterkant av VM.

Petter Northug var nådeløs mot Løfshus' VM-start i dag.

– Det blir diskutert, og man er enige om at å ta opp en sånn ting rett i forkant av et mesterskap, det er hoderystende og skal ikke skje av en leder. Det tror jeg at Vidar skjønte selv også, det går ikke an å holde på sånn. Det blir helt feil. Som leder vet du at du ikke skal ta opp en sånn sak i forkant av et mesterskap. Da skal fokuset være å gå fort på ski og det sportslige og legge til rette for løperne, sa Northug i dag.

Northug-spøkelset

Dermed spøker Northug litt for Løfshus også, og det spørs om det blir noe lettere for Løfshus å bli kvitt det, enn det er for de mannlige landslagsløperne til Norge.

Løfshus selv avdramtiserer løpernes ønske om å kvitte seg med den statistikken som nådeløst forteller at det bare er Northug som vinner individuelle distansegull i mesterskap.

- Det er viktig for alle løperne som stiller opp å vinne. De jobber hardt for å vinne skirenn, og når de ikke gjør det så blir de selvsagt litt skuffet. Sånn er det, og det er kjempetøff konkurranse. De har levert magiske øyeblikk her, ikke minst på den stafetten som går inn i historiebøkene som den mest spennende noensinne. Overall er vi fornøyd, selv om vi selvsagt skulle hatt det individuelle gullet med oss hjem, sier Løfshus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media