Landslagssjef Løfshus skremt av Wada-rapporten: - Man kjemper kanskje mot overmakta

Likevel ikke overrasket.

SKREMT, MEN IKKE SJOKKERT: Landslagssjef Vidar Løfshus om den russiske dopingskandalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKREMT, MEN IKKE SJOKKERT: Landslagssjef Vidar Løfshus om den russiske dopingskandalen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russisk friidrett levnes ingen ære etter at den Wada-oppnevnte kommisjonens knusende rapport avslører statlig innblanding i antidopingarbeidet, korrupsjon, underslag og juks over hele den russiske linja. - Jeg er vel egentlig ikke sjokkert. Samfunnet der er skrudd sammen på en merkelig måte, sier den norske landslagssjefen i langrenn, Vidar Løfshus, til Dagbladet.

Det begynner å bli noen år siden, men en gang i tiden herjet dopede russere med norske langrennsløpere også. Den tida har de fleste trodd har vært over nå, men når Wada-kommisjonen forteller hvordan den russiske sikkerhetstjenesten FSB kontrollerte antidoping-laboratoriet under vinterlekene i Sotsji i 2014, er det som et gufs fra en svunnen tid.  

- Vi har alltid skjønt at det har vært en kobling mellom idretten og staten i Øst-Europa. Det har vært viktig å vise seg fra sin beste side, å gjøre nasjonen stolt, og det henger igjen fra den tida. Det ligger fortsatt vanvittig mye prestisje i å arrangere disse mesterskapene der, sier Løfshus.

I Sotsji lå det altså såpass med prestisje at dopinglaben ble kontrollert under lekene. Men så endte da også Russland opp med å bli mestvinnende nasjon i sitt eget OL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer