Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vidar Løfshus gir Petter Northug gode sjanser for OL-plass

Landslagssjefen: - Tror Northug er med i OL-troppen

Landslagssjef Vidar Løfshus har fortsatt tro på at Petter Northug er med i troppen til OL i Pyeongchang, men stiller høye krav.

Landslagssjef Vidar Løfshus tror Petter Northug er med i den OL-troppen som blir tatt ut 20. januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Landslagssjef Vidar Løfshus tror Petter Northug er med i den OL-troppen som blir tatt ut 20. januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medaljegrossisten Northug begynner å få det travelt med å bevise form dersom han skal sikre billetten til vinterlekene i Sør-Korea. NM på Gåsbu utenfor Hamar blir helt avgjørende.

I et intervju med TV 2 sier landslagssjef Løfshus at han tror Northug kan sikre seg en plass på det norske laget til sprinten og tremila med skibytte.

- Det er der jeg tror han har størst mulighet til å vise seg fram. I NM må han være i sprintfinale og vise at han behersker hele sprintformatet til det fulle. På 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, sier han.

Løfshus har tro på at Northug løser oppgaven.

- Det er alltid mulighet for at vi kan dra til OL uten Northug, men jeg tror nok at Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form. Han er med til OL hvis han er i god form, sier landslagssjefen.

Lørdag fyller Petter Northug 32 år. Løfshus legger ikke skjul på at Mosvika-gutten har betydd mye for norsk skisport.

– Det har vært 32 veldig gode år. Northug er den som har betydd desidert mest for norsk herrelangrenn de siste ti årene. Han har stort sett tatt det som har vært av individuelle gullmedaljer. Det er vi evig takknemlige for, sier han.

Legger vekt på toppresultater

Totalt skal 20 langrennsløpere bli tatt ut til OL, maksimalt 12 av et kjønn. Hvis det blir tilfellet, vil det kun være åtte plasser igjen til motsatt kjønn. I Sotsji-OL ble 12 herrer og åtte kvinner tatt ut.

I tillegg legger langrennsledelsen stor vekt på skjønn, og i sesongplanen kommer det blant annet frem at «yngre utøvere vil bli prioritert foran eldre utøvere».

Skjønn er et diffust begrep, og Skiforbundet har tidligere presisert andre faktorer som spiller inn:

  • Tidligere toppresultater i mesterskap
  • Yngre løpere kan prioriteres foran eldre løpere.​
  • Vurdering rundt prinsippet om å gi tilbud om internasjonal matching til løpere som er på et stadium i karrieren hvor dette vil kunne ansees som viktig erfaring for videre utvikling.​

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!