Landslagssjefen: - Vi er ikke helt der vi ønsker å være

- Samling i bånn, mente NRK-kommentator.

REVANSJESUGNE: Fanny Welle-Strand Horn og de andre norske skiskytterjentene har ikke hatt en topp sesong. Men det gjør dem ekstra revansjesugne til neste sesong, der høydepunktet er VM på hjemmebane, sier landslagssjef Per Arne Botnan (til høyre). Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REVANSJESUGNE: Fanny Welle-Strand Horn og de andre norske skiskytterjentene har ikke hatt en topp sesong. Men det gjør dem ekstra revansjesugne til neste sesong, der høydepunktet er VM på hjemmebane, sier landslagssjef Per Arne Botnan (til høyre). Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da skiskyttersesongen i går satte punktum med fellesstart for kvinner og menn i russiske Khanty-Mansisk, var det også et punktum for det som har vært en sesong som har vært under pari for de norske skiskytterne.

På herresiden var Johannes Thingnes Bø vår jevnt beste på en femteplass sammenlagt i verdenscupen. Det er første gang siden 1995/1996-sesongen at en norsk herreløper ikke er blant topp tre. På kvinnesiden var Tiril Eckhoff vår beste som nummer elleve.

- Det er samling i bånn for norsk skiskyting. Det bør det i alle fall være, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter det skuffende herrerennet på lørdag.

Også NRK-ekspert Halvard Hanevold konstaterte overfor kanalen at årets sesong har vært skuffende, og fra den tidligere skiskytteren er beskjeden klar: Alt må forbedres.

Selv om gutta nylig sanket flest medaljer i VM i Kontiolahti (dog kun ett gull), ser det mørkere ut på kvinnesiden. Realiteten er at de norske håpene har slitt med å fylle skoene til Tora Berger etter at hun la opp etter forrige sesong.

- I forhold til målsettingen denne sesongen, er vi ikke helt der vi ønsker. Vi skulle være beste nasjon i VM, sier landslagssjef Per Arne Botnan til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.