Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagssjefen avbrøt trening med store smerter

Vond start på dagen for Christian Berge.

SKADET SEG: Landslagssjef Christian Berge så ut til å pådra seg en kink i ryggen under dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET SEG: Landslagssjef Christian Berge så ut til å pådra seg en kink i ryggen under dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): Landslagstrener Christian Berge (42) fikk en vond start på dagen i Polen. Bare timer før den historiske EM-semifinalen mot Tyskland bestemte den norske suksesstreneren seg for å bli med på spillernes oppvarming bestående av lystbetont fotballaktivitet under morgenøkta.

Det viste seg raskt å være Berges kanskje dårligste valg under EM så langt, for etter rundt fem minutter så det ut til å smelle på venstre siden av trenerens korsrygg.

- Huff. Jeg må gi meg, sa Berge til spillerne, mens han haltet ut av firkanten med den ene hånda støttende til ryggen.
Møter Tyskland Etter å ha konferert litt med de andre i trenerteamet, fortsatte økta med Berge som leder. Ti minutter etter oppstart samlet han laget for en kort prat før de gikk over til å drille forsvarsspillet som skal nekte tyskerne flest mulig scoringer under kveldens kamp.

Det er et oppgjør Berge tror blir en krig.

- Det er et fysisk sterkt forsvar som venter oss. Det er kanskje det laget som spiller mest på fysikk i hele mesterskapet. Det er et bra lag. De slo Danmark ganske greit. Det skal bli litt av en oppgave for oss, forteller Berge til Dagbladet.

Ligner på Norge Bjarte Myrhol har bodd og spilt i Tyskland i nesten et tiår. Landslagskapteinen kjenner derfor det tyske mannskapet svært godt, og han ser flere likhetstrekk mellom Norge og hvittrøyene som venter i kveld.

- Tyskerne står litt i den samme situasjonen som oss. Det er et lag som gikk inn i mesterskapet uten de store forventningene. Nå er de plutselig i en semifinale. De står der uten press, akkurat som oss. Kampen kommer til å inneholde mye vilje og intensitet. Det kommer til å bli utrolig spennende, forteller Myrhol i forbindelse med et større intervju som står på trykk i dagens papirutgave og som kan leses på Dagbladet Pluss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media