Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Landslagssjefen er den største amatøren av dem alle

Norges beste skytter legger opp i protest.

FERDIG SOM TOPPIDRETTSUTØVER: Tore Brovold, her fra OL i London i 2012, legger opp i protest mot landslagsledelsen som han mener er amatører. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FERDIG SOM TOPPIDRETTSUTØVER: Tore Brovold, her fra OL i London i 2012, legger opp i protest mot landslagsledelsen som han mener er amatører. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-toer Tore Brovold omtaler landslagssjef Ole Henrik Gusland som amatør. I protest mot Norges Skytterforbund legger Brovold våpenet på hylla med umiddelbar virkning.

- De som er ansvarlige for lerdueskyting i skytterforbundet har kvittet seg med all kompetanse. Nå har vi et system som er så amatørmessig lagt opp, at jeg ikke lenger er motivert for å fortsette satsingen. Landslagssjefen kan ikke mye om å drive toppidrett, han er den største amatøren av alle, sier Brovold til Østlands-Posten.

- Kan ikke være amatørmessig I 2008 tok Brovold sølv under sommerlekene i Beijing. Nå mener 44-åringen at muligheten til å lykkes i Rio de Janeiro om to år er borte. Han har stått utenfor landslaget en periode, men nå er det slutt for Norges beste skeetskytter.

- Jeg tror at min arbeidsgiver Norges Skytterforbund får kommentere påstandene om at det er amatørmessig. Etter evalueringen av forrige sesong, som var den mest suksessrike på flere år, fant ikke skytterforbundet grunn til å endre på noe. Da kan det ikke være amatørmessig, sier Gusland til ØP.

- Usigelig trist Generalsekretær i Norges Skytterforbund, Arild Groven, derimot vil jobbe for at Brovold likevel fortsetter.

- Det er usigelig trist for skyttersporten om Tore Brovold gir seg nå. Han har ikke bare vært den beste norske i mange år, han er den beste norske, sier Groven. Senere i uken skal han i møter med Olympiatoppen.

Gusland på sin side mener Brovold er på hell.

- En skytter som er 44 år er på hell i karrieren, det vet jo alle. Derfor har det vært fokus på å få fram nye skyttere. Hvis forbundet hadde vært misfornøyd, hadde de vel gjort endringer, spør Gusland.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!