Landslagssjefen etterlyser hardere kamper

- Vi har en jobb å gjøre.

 HARDE TAK:  Thorir Hergeirsson håper dommerne tillater mer fysisk håndball den kommende sesongen i eliteserien. Her får Heidi Løke røff behandling under VM i Serbia i fjor. Foto: Bjørn Langsem
HARDE TAK: Thorir Hergeirsson håper dommerne tillater mer fysisk håndball den kommende sesongen i eliteserien. Her får Heidi Løke røff behandling under VM i Serbia i fjor. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson etterlyser tøffere duellspillere. Han ber om hjelp fra norske dommere for å nå målet og oppnå suksess i EM.

Sluttspillet i Ungarn/Kroatia går med Norge som en liten outsider.

Tøffere spill - Vi har sett det på yngre landslag og også mitt eget lag i VM-kvartfinalen mot Serbia i fjor. Vi mestrer ikke duellspillet i to ganger 30 minutter. Dette gjør også at nøyaktigheten vår faller utover i kampen. Vi har en jobb å gjøre når det gjelder å mestre teknikken i kamp med én og to forsvarere (i kroppen), sier Hergeirsson til NTB.

- Vi har derfor tatt initiativ overfor dommerne om at de skal tillate mer fysisk håndball den kommende sesongen i eliteserien. Det rå spillet skal det fortsatt slås hardt ned på, men vi håper at det ikke blåses like fort som før.

- Vi hadde en veldig positiv dialog rundt dette temaet i mai. Jeg har fulgt opp i august.

Utfordrer Norge fikk to forfall i fanget i sommer: Nøkkelspillerne Katrine Lunde (gravid) og Heidi Løke tar landslagspause. Andre tunge navn er trolig også ute (Marit Malm Frafjord blant andre).

Dermed er trolig Norge et av flere lag som må kjempe hardt for å spille semifinale.

- Vår målsetting blir fortsatt å kjempe om semifinale og medaljer. Det er mulig å klare det også i EM, men det blir beintøft. Det er en spennende utfordring som trener den situasjonen vi nå er oppe i. Den gjør at vi måtte sette i gang en del prosesser, noen av dem kanskje litt råere enn før også, sier Hergeirsson.

Kampene i Norges EM-gruppe (de tre beste videre til hovedrunden), 7/12: Danmark - Ukraina, Norge - Romania.

9/12: Romania - Danmark, Ukraina - Norge.

11/12: Romania - Ukraina, Norge - Danmark. (©NTB)