Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagssjefen får svensk legende-vibber av Haaland

Norges landslagssjef, Lars Lagerbäck, er full av lovord om Erling Braut Haaland etter at tysk fotball ble sparket i gang igjen lørdag.

HYLLES: Erling Braut Haaland etter kampen mot Schalke 04. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix
HYLLES: Erling Braut Haaland etter kampen mot Schalke 04. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix Vis mer

Lørdag ettermiddag var den tyske Bundesligaen endelig i gang igjen, og som mange ganger før skulle en nordmann fra Jæren stjele overskriftene.

I et av Tysklands største derbyer skulle Erling Braut Haaland markere seg tidlig. Etter drøye halvtimen spilt førte Haaland Borussia Dortmund opp i ledelsen mot Schalke 04, og noterte seg for sitt tiende mål for sesongen. Nordmannen hadde også assisten på 4-0-målet til Raphaël Guerreiro, som også ble kampens siste.

Etter kampen har ikke hyllesten av Haaland latt vente på seg. En av dem som lot seg imponere av Haalands kamp, er Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

Lagerbäck var svært fornøyd med sin landslagselev. Den sindige svensken påpeker at Haaland allerede har etablert seg til å bli en meget god fotballspiller. Lagerbäck er spesielt imponert over én spesiell kvalitet og sier han finner likhetstrekk mellom Haaland og en av Sveriges beste fotballspillere gjennom tidene.

LANGSKUDD: Sammen med Petter Veland ser vi på 20 av de vakreste langskuddene som har blitt scoret i La Liga de siste ti årene. Video: Strive / Rødt Kort Vis mer

- Det er en fantastisk interessant fotballspiller. Jeg får litt «Henke» Larsson-vibber av ham, med hans fine bevegelser. Han er flink inne i boksen og beveger seg smart. Han er allerede nå en meget god fotballspiller, sier den norske Landslagssjefen til svenske Viasport, gjengitt i Expressen.

Henrik Larsson hadde en fantastisk karriere og anses som en av Sveriges beste spisser gjennom tidene. Han spilte for blant andre Celtic, Barcelona og Manchester United, i tillegg til spill på det svenske landslaget.

- Etablert på rekordtid

Etter Haalands ankomst til den tyske storklubben har nordmannen levert ti mål på ni kamper. Lagerbäck sier han er imponert over hvor raskt Haaland har tilpasset seg i sin nye klubb.

- Han har etablert seg på rekordtid. Det er ikke mange spillere som har hatt det enorme gjennombruddet i hans alder. Han er utrolig moden for å være så ung.

Lagerbäck sier de to har hatt kontakt under pausen fra fotballen.

- Vi har hatt litt SMS-kontakt i uka som var, og det jeg kan si er at han er veldig målrettet og har trent veldig ambisiøst under det her oppholdet, forteller svensken.

Pryder avisforsider

Dagen derpå pryder Haaland flere internasjonale avisforsider. Nordmannen er blant annet på begge forsidene til de spanske storavisene Marca og AS.

Marca har også laget en analyse av Haaland som fotballspiller i avisen søndag. Overskriften til analysen lyder «spissen alle trenger». I saken blir hans evner som tilrettelegger hyllet. Hans sult etter mål blir selvfølgelig også trukket fram.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!