Landslagssjefen føler seg lurt av NHL-klubb

For en uke siden ga Niklas Kronwall og Detroit beskjed til den svenske landslagsledelsen om at han ikke bør spille i OL på grunn av en kneskade. Han skulle hvile, og kun spille forsiktig i farmerligaen. Natt til i dag assisterte han to av Detroits mål – i NHL.

25-åringens korsbånd røk under en treningskamp i desember i fjor. Dette førte til at han mistet halve NHL-sesongen. Det var derfor i samråd med klubben Detroit Red Wings at Kronwall ga beskjed til landslagsledelsen om at han ikke var aktuell for OL i Torino.

Planen klubben og spilleren hadde satt opp, var at han skulle jobbe seg rolig tilbake etter skaden. Comebacket på skøyter skulle skje først 4. februar, men da i farmerligaen.

Ufint spill

Landslagssjef for Tre Kronor, Bengt-Åke Gustafsson, ble derfor mildt sagt overrasket over at comebacket til 25-åringen fra Stockholm.

– Jeg synes Detroit driver med ufint spill. Hadde vi visst dette fra starten av, hadde vi ikke tatt bort Niklas fra OL-troppen. Da hadde vi ventet litt og sett hva som skjedde, sier han til Aftonbladet.

Derfor har Gustafsson valgt å hente inn Niclas Hävelid i stedet.

– Men skulle vi få flere skader, kan vi ta ham inn i troppen igjen, sier han til Expressen.

At Kronwall er en viktig brikke for Tre Kronor er det liten tvil om. Svensken var en av lagets beste spillere under fjorårets hockey-VM i Østerrike.

SPILLEKLAR I NHL, SKADD I OL: 
Niklas Kronwall (nr. 55) skaper oppstyr i hockeygale Sverige. Foto: Scanpix/Ap
SPILLEKLAR I NHL, SKADD I OL: Niklas Kronwall (nr. 55) skaper oppstyr i hockeygale Sverige. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Svensk dominans

I kampen natt til torsdag, norsk tid, mellom Detroit og St. Louis Blues var det svenskene som i hovedsak sto for målene og de målgivende pasningene. Kronwall sto som tidligere nevnt for to, mens Henrik Zetterberg og Andreas Lilja også hadde assists. Zetterberg og Mikael Samuelsson scoret også for sitt lag, Zetterberg ble matchvinner da han satte inn 3-2 med 3,55 minutter igjen av kampen.

(ANB)