FORSVARER: - Han klandret seg selv for enkelte ting, men han visste også at alle hadde skyld i tapet, og han la grunnlaget for at laget kan slå tilbake. Han oppførte seg som en kaptein skal. Det var en sterk, fin og nyttig diskusjon, sier landslagssjefen om Iker Casillas, som hadde en tøff dag på jobben mot Nederland. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB Scanpix
FORSVARER: - Han klandret seg selv for enkelte ting, men han visste også at alle hadde skyld i tapet, og han la grunnlaget for at laget kan slå tilbake. Han oppførte seg som en kaptein skal. Det var en sterk, fin og nyttig diskusjon, sier landslagssjefen om Iker Casillas, som hadde en tøff dag på jobben mot Nederland. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB ScanpixVis mer

Landslagssjefen forsvarer Casillas etter stortapet

- Han oppførte seg som en kaptein skal.

Tross sjokktapet mot Nederland holder ikke VM-rivalene Spanias landslagssjef Vicente del Bosque våken om natta. Faktisk tvert imot.

- Jeg sovnet, medga del Bosque om sitt forsøk på å se Chiles 3-1-seier over Australia i opptak etter at Spania hadde vendt tilbake til sin VM-leir etter 1-5-nederlaget fredag.

Del Bosque framsto smilende og avslappet da han møtte pressen dagen etter tittelforsvarerens verste VM-tap på 60 år.

- Jeg hadde ingen forpliktelse til å møte pressen i dag, men jeg syntes det var et tegn på normalitet å være her og besvare alle spørsmål, sa han.

- Det var ikke et definitivt tap, bare et delvis tap, sa han om overkjøringen i Salvador.

I tenkeboksen Del Bosque fikk spørsmål om han vil gjøre endringer i laget til kampen mot Chile.

- Det er en ny kamp, og det kan bli en endring eller to, men dette er ikke tiden til å snakke om det. Vi skal tenke gjennom det. Det er dumt å forhaste seg og gjøre feil. Vi vil bruke tiden fram til onsdag, sa 63-åringen.

Iker Casillas har fått mye av skylden for sammenbruddet i 2. omgang, men Del Bosque forsvarte keeperen og sa at Casillas viste sin storhet etter kampen ved å oppmuntre lagkameratene i garderoben.

- Han klandret seg selv for enkelte ting, men han visste også at alle hadde skyld i tapet, og han la grunnlaget for at laget kan slå tilbake. Han oppførte seg som en kaptein skal. Det var en sterk, fin og nyttig diskusjon, sa landslagssjefen.

Ikke gjort noe galt Han sa at han ikke kunne la ansiktet røpe hvor mye tapet gjorde vondt.

- Jeg smilte i går, men jeg hadde det vondt inne i meg. Vi må møte dette som sportsmenn. Vi har ikke gjort noe galt, vi har ikke brutt noen lover. Vi gjorde oss skyldige i å spille dårlig i annen omgang, sa Del Bosque.

- De første 40 minuttene spilte vi godt. Vi må holde hodene hevet og slå tilbake i neste kamp.

(NTB)