NEPPE LANDSLAGSRETUR: Petter Northug uttalte i februar at Tor-Arne Hetland kanskje kunne overtale ham tilbake på landslaget. Landslagssjef Vidar Løfshus har derimot ingen tro på utspillet til langrennsløperen. Foto:  Hans Arne Vedlog
NEPPE LANDSLAGSRETUR: Petter Northug uttalte i februar at Tor-Arne Hetland kanskje kunne overtale ham tilbake på landslaget. Landslagssjef Vidar Løfshus har derimot ingen tro på utspillet til langrennsløperen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Landslagssjefen har ikke tro på Northugs oppsiktsvekkende utspill: - 99,9 prosent sikker

Løfshus tror ikke Hetland kan overtale Northug tilbake på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag ble det bekreftet at Tor-Arne Hetland (42) blir ny allround-landslagstrener for langrennsgutta.

- Først og fremst har han fått god kjemi med alle på laget i vinter, og han kan ta vare på vinnerkulturen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet i ettermiddag.

For snaue to måneder siden uttalte Petter Northug at Hetland var mannen som kunne lokke skiløperen tilbake til landslaget - og bort fra privatlaget og millionavtalen med blant annet Coop.

- Hetland er kanskje riktig mann for å overtale meg. Hvem vet, det får vi se, sa Northug til Adresseavisen i starten av februar.

NY LANDSLAGSTRENER: Tor-Arne Hetland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY LANDSLAGSTRENER: Tor-Arne Hetland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Northug har de siste sesongene satset med et privatlag, men har gått for Norge i verdenscup og store mesterskap. Landslagssjef Løfshus føler seg derimot sikker:

- Personlig tror jeg ikke Petter kommer tilbake. Nå fikk vi ordnet en treårsavtale i fjor, som han har to år igjen av. Han er selvsagt velkommen tilbake dersom han ønsker det, sier Løfshus.

99,9 prosent - Hvordan er dialogen mellom Northug og landslaget?

- Jeg har pratet med Petter i det siste og vi har en løpende dialog. Prosessen framover skal være ryddig, og det skal ikke være slik at han kommer løpende til oss i siste liten og ber om å være med landslaget rett før sesongstart. Tor-Arne (Hetland) og Petter har nok et godt forhold, men jeg er 99,9 prosent sikker på at Petter fortsetter med sitt privatlag neste sesong, sier Løfshus til Dagbladet.

- Hva forventer landslagsledelsen av Hetland som ny trener?

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Vi forventer at han viderefører det gode arbeidet som er blitt gjort. Det er blitt lagt ned en usannsynlig god jobb allerede - først og fremst av gutta (langrennsløperne), men også av Trond Nystad (avgått trener). Vi skal være åpne for å utvikle oss på nye områder og vi skal ikke sove i timen. Hetland kjenner jeg som en trener som er veldig «på», og hele tida ser muligheter til å utvikle laget og seg selv, sier Løfshus.

- Hvordan type landslagstrener blir Hetland?

- Du skal lete lenge etter en mer nysgjerrig person enn Tor-Arne. Han har hentet ideer fra ulike miljøer - og fått med seg erfaring fra ulike landslag. Men det er den norske treningsfilosofien som er i ryggmargen. Det er viktig å tenke at alle kan bli bedre. Selv Martin Johnsrud Sundby er ikke en perfekt skiløper.

- Hvilke andre kandidater var aktuelle for jobben?

- Det jeg kan si er at vi bare vurderte interne kandidater. Dette er en prosess som har pågått siden Trond (Nystad) sa han ville gi seg. Og vi kom til at Tor-Arne Hetland var den som passet best i jobben, sier Løfshus.

- Raus Hetland overtar jobben som hovedtrener etter Trond Nystad som har vært ansatt i stillingen siden sesongen 2011/2012. Hetland ga seg som aktiv langrennsløper etter 2009-sesongen.

- Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling, sier Hetland til Skiforbundet.no

42-åringen har vært på ulike lag i regi av Norges Skiforbund siden 1992. I sin aktive karriere ble han både verdensmester (2001) og olympisk mester i sprint (2002). Tor Arne Hetland har også vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada.

I det siste året har han jobbet tett sammen med avtroppende trener Nystad, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer