Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjelmeset mener landslaget er for svake i sprint

Landslagssjefen innrømmer: - Vi er for dårlige i sprint

Oftere og oftere er Maiken Caspersen Falla blitt enslig norsk svale i sprintfinaler. Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at det jobbes med saken.

FOR DÅRLIG: Roar Hjelmeset sier til NTB at de norske resultatene i sprint er for avhengige av Maiken Caspersen Falla og sier at de norske resultatene de siste årene er for dårlig. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
FOR DÅRLIG: Roar Hjelmeset sier til NTB at de norske resultatene i sprint er for avhengige av Maiken Caspersen Falla og sier at de norske resultatene de siste årene er for dårlig. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun Falla var i sprintfinalen under Tour de Skis åpningsetappe i Lenzerheide. Det har ikke vært noe uvant syn i de siste konkurransene.

Det kan fort bli tilfellet når det er klassisk sprint i Oberstdorf onsdag også.

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er to av dem som ikke har vist seg fra sin beste side i sprint på en stund.

- Hva er grunnen til at Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng) er litt tammere i sprint denne sesongen? Er det tilfeldig?

- Nei, det tror jeg ikke er tilfeldig. Det er ofte slik at det ene går ut over det andre. Når du blir bedre på distanserenn, er det fort gjort at du blir dårligere i sprint. I fjor var det Heidi som best taklet det å gå fort både langt og i sprint. I år har hun vært dårlig, og forhåpentlig kan hun gasse mer på onsdag, sier Hjelmeset til NTB.

Mulig

- Er det mulig å være medaljekandidat i både sprint og distanse. Marit Bjørgen sliter jo også med det samme?

- Det er mest det at distanserennene går ut over det andre, men jeg tror at vi skal finne løpere som kan kombinere begge. Det tror jeg. Vi var klare på at vi var for dårlig som lag på sprint i fjor, og vi har forsøkt å jobbe med det, men så langt har vi ikke klart å bli bedre denne sesongen. Vi har et mål om å ha jevnt to i finalen, men ofte har det bare vært én, sa Hjelmeset.

Tour-leder Ingvild Flugstad Østberg har fortsatt ambisjoner om å kombinere.

- Jeg har jevnt over vært bra på alt, men da jeg slo igjennom som senior var det i sprint som jeg helt klart hadde best resultater i. Så jobbet jeg knallhardt med å bli bedre på distanse og lyktes med det. Jeg jobber fortsatt med å gå fort på alt og føler at jeg behersker det nå, og så er det alltid noe å jobbe med. Jeg har vel verdenscupseirer i alle typer lengder og distanser og stilarter etter hvert, og det er jeg stolt av.

- Du tror det fortsatt er muligheter til å bli god i alt?

- Ja, selvfølgelig. Kanskje ikke nødvendigvis i samme mesterskap og i samme år, men å kunne gjøre det i noen år gjennom karrieren tror jeg absolutt er mulig. Det kan gå litt att og fram, men jeg tror det er mulig, sier Østberg til NTB.

Selv om bredden i sprint helt i toppen ikke helt er der akkurat nå, har de norske skijentene åpnet sesongen sterkt totalt sett. I distanse er det bare Charlotte Kalla som har gitt dem kamp.

- Det har fungert veldig fint for veldig mange. Så synes jeg at vi har en bra tropp og et bra lag. Vi er blitt slått litt av Charlotte Kalla noen ganger, og det er greit om vi kan ha 2.-, 3.-, 4.- 5.- og 6.-plass. Det er bedre enn om vi har eneren og den neste nummer 15. Det er mange å spille på, og det setter vi pris på.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!