Landslagssjefen lar seg ikke stresse av to tap. - Skal snø oppover om vi skal vinne

1-5 mot Finland høres stygt ut, men landslagssjef Petter Thoresen er ikke overrasket.

NI BAKLENGS: Norges keeper Lars Haugen har sluppet inn ni baklengs i løpet av to OL-kamper. I går ble det 1-5-tap mot Finland. Natt til søndag venter Tyskland, en kamp Norge bør vinne for å få en overkommelig motstander i en playoffkamp om kvartfinale. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB Scanpix
NI BAKLENGS: Norges keeper Lars Haugen har sluppet inn ni baklengs i løpet av to OL-kamper. I går ble det 1-5-tap mot Finland. Natt til søndag venter Tyskland, en kamp Norge bør vinne for å få en overkommelig motstander i en playoffkamp om kvartfinale. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GANGNEUNG (Dagbladet): Først 0-4 mot Sverige, og så 1-5 mot Finland i dag. OL-åpningen har vært alt annet enn enkel for de norske hockeygutta.

Det startet riktignok hyggelig i Sør-Korea i dag, da Patrick Thoresen sendte Norge i ledelsen, men to scoringer av det nye finske stjerneskuddet Eeli Tolvanen (18) snudde oppgjøret fort - og siden ble det bare verre.

Tre av de fem finske scoringer kom etter stygge norske personlige feil - og der har du den største forskjellen på hockey på toppnivå og den hylla som Norge befinner seg på.

TAR SELVKRITIKK: Alexander Bonsaksen (t.h) ergret seg over måten han ga bort pucken til Finland før 1-3-scoringen. På det tidspunktet var Norge med i kampen, og baklengsmålet gjorde det vanskelig for Norge å komme tilbake. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix
TAR SELVKRITIKK: Alexander Bonsaksen (t.h) ergret seg over måten han ga bort pucken til Finland før 1-3-scoringen. På det tidspunktet var Norge med i kampen, og baklengsmålet gjorde det vanskelig for Norge å komme tilbake. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er jævlig surt nå. Om jeg ikke hadde rotet bort pucken før 1-3 der, så kunne dette gått helt annerledes. Da kunne det blitt jevnt helt inn, mener Alexander Bonsaksen.

- Ikke ferdigheter nok

Landslagstrener Petter Thoresen innrømmer at de ble avslørt av et finsk lag som med ti scoringer mot Tyskland og Norge viser at de mener alvor med den uttalte ambisjonen om OL-gull.

- Vi har ikke ferdigheter nok til å spille i så høyt tempo over 60 minutter. Da blir det personlige feil og mange utvisninger, som gjør at vi ikke klarer å henge med, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Tross 1-9 på de to første OL-kampene, så fastholder landslagssjefen målsettingen om kvartfinale.

FINSK SCORING: Lars Haugen må innse at han er overlistet nok en gang. Med ni baklengs på to kamper må både Haugen og utespillerne heve seg flere hakk mot Tyskland i den siste gruppekampen natt til søndag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FINSK SCORING: Lars Haugen må innse at han er overlistet nok en gang. Med ni baklengs på to kamper må både Haugen og utespillerne heve seg flere hakk mot Tyskland i den siste gruppekampen natt til søndag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Dere må skjønne hva vi har møtt; Sverige og Finland. Det skal snø oppover om vi skal slå dem i ishockey, sier han til Dagbladet.

- Nøkkelmatch

I morgen får de norske gutta en hviledag, før Tyskland venter i den siste gruppespillkampen klokka 04.10 natt til søndag, norsk tid.

Da bør Norge vinne, for å få enklere motstand i gruppa av lag som går til utslagsrunden om fire ledige kvartfinalebilletter.

- Allerede før OL så vi på tysklandskampen som en nøkkelmatch. Det er et lag vi skal være fullt på høyde med og kan slå. Det blir også viktig å vinne for å få litt selvtillit og følelsen av at vi kan score mål, sier Alexander Bonsaken.

- Går på disiplin

Målscorer Patrick Thoresen erkjenner at 1-9 på to kamper er stygge tall, og at de har blitt overkjørt i begge kampene.

- De personlige feilene kommer når vi blir slitne. Nå må vi bare glemme de to kampene, og heller rette på feilene, sier han.

Keeper Lars Haugen erkjenner at de har en utfordring foran seg nå. Han liker ikke måten laget har falt sammen mot både Sverige og Finland.

- Vi er litt for rutinerte til å gjøre flere så dumme personlige feil. Det går på disiplin, og det er frustrerende, for vi har pratet om det i gruppa, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer