UTE AV FORM: Landslagssjef Vidar Løfshus mener Petter Northug ville prestert bedre om han var på landslaget.
Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
UTE AV FORM: Landslagssjef Vidar Løfshus mener Petter Northug ville prestert bedre om han var på landslaget. Foto: Maja Suslin / TT / NTB ScanpixVis mer

Landslagssjefen mener Northug ville prestert bedre på landslaget

- Petter sitt svar er helt sikkert nei.

SOTSJI (Dagbladet): Petter Northug var en skygge av seg selv på dagens sprint, og hadde ingen mulighet til å ta seg til finalen. I kvartfinalen måtte han se seg slått av tre svenske utøvere, og tok seg så vidt videre til semifinale på tid.

Nå er landslagssjef Vidar Løfshus veldig bekymret for nordmannen, som har vært svak i de to første øvelsene i OL. Nå har han begynt å tvile på om skikongen kommer tilbake i form, skriver TV2.

- Den blir litt svekket. Jeg har ikke pratet med ham, så jeg må høre med gutten selv. Han er ikke i toppform slik han presterte i dag. Petter har mistet mye trening de siste årene. Grunnmuren begynner å bli tynn. Det blir sprekker, og det faller ut noen store biter, sier Løfshus til TV2.

Bedre på landslaget På spørsmål om han tror Northug kunne gjort det bedre på landslaget, svarer Løfshus:

- Min påstand er at han hadde prestert bedre om han hadde vært på landslaget. Petter sitt svar er helt sikkert nei. Der er vi grunnleggende uenige.

Løfshus innrømmer at han ikke har hatt skikkelig kontroll på Petter denne sesongen, og at det er et valg langrennsløperen selv har tatt når han nå har andre rådgivere.

Gleder seg over andre Petter Northug møtte pressen etter en skuffende sprintøvelse. På spørsmål om det svir ekstra at det butter i en sesong der han står utenfor landslaget, svarer Northug:

- Det er ikke noe jeg tenker på, jeg klarer å glede meg på vegne av de andre. For min egen del var det en dårlig dag, men vi tar to gull.

BEKYMRET:
Landslagsjef Vidar Løfshus er bekymret for formen til Petter Northug.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEKYMRET: Landslagsjef Vidar Løfshus er bekymret for formen til Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Tror du det sitter noen i forbundet og innerst inne skoggler litt over at du mislykkes?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror de er glade for at Maiken og Ola vinner, sier Northug.

Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad tok begge gull på sprinten i dag.