Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagssjefen taus om Mørk-anklager.

Landslagssjefen nekter å svare på Mørk-spørsmål: Det vet vi ikke noe om

Gjorde det klart at de ikke ville svare på spørsmål om situasjonen.

TAUS: Landslagsjef Christian Berge ville ikke snakke om anklagene fra Nora Mørk på landslagets pressetreff tirsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAUS: Landslagsjef Christian Berge ville ikke snakke om anklagene fra Nora Mørk på landslagets pressetreff tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POREC/OSLO(Dagbladet): I kveld spiller herrelandslaget siste gruppespillkamp mot Østerrike. Kampen kommer samme dag som Nora Mørks anklager om at hennes private stjålne bilder har blitt sirkulert på herrelandslaget i oktober.

Den oppmøtte pressen på landslagets pressetreff tirsdag fikk beskjed av pressesjef Lars Otto Bjørnland om at spillerne og støtteapparatet ikke ville svare på spørsmål om anklagene fordi de er midt i et mesterskap og ba om at spørsmålene ble rettet til håndballpresident Kåre Geir Lio.

Landslagssjef Christian Berge ble likevel spurt om situasjonen på Norges pressekonferanse.

- Hvordan påvirker saken deg og gutta på laget?

- Vi forbereder oss normalt til kamp hele veien. Vi er klare for kamp mot Østerrike, har gjort forberedelsene våre på trening og forberedt oss på kampen, sier landslagstrener Christian Berge.

- Er dere upåvirket av det som har kommet ut?

- Det vet vi ikke noe om. Gutta har fått klar beskjed om å forberede seg godt og vi har veldig fokus på arbeidsoppgaver, sier Berge.

- Hvorfor velger dere å ikke uttale dere?

- Vi gjør ikke det.

- Hva har du sagt til guttene dine om denne saken her?

- Vi har ikke snakket noe om det. Vi har forsøkt å vri fokuset over på det vi er her for, å prestere sammen, sier Berge til den oppmøtte pressen.

Det var i dag tidlig Nora Mørk hevdet til VG at minst to landslagsspillere skal ha mottatt hennes private bilder og at de skal ha sirkulert i landslagstroppen under Golden League i Danmark i oktober.

Den 30. oktober skal Mørk ha tatt kontakt med sin landslagssjef Thorir Hergeirsson som igjen har tatt det videre til håndballforbundets ledelse. Likevel var det ikke før et møte den 22. desember at NHF tok tak i saken.

Mørk sier til VG at hun nå vurderer å gi se på landslaget etter det hun opplever som forsøk på å dysse ned saken fra forbundets side.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!