Landslagssjefen om lagbyttet: - Kan gi Edvald et løft

Tror på bedre tider for Boasson Hagen.

BYTTER LAG: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky neste sesong. Det tror landslagssjefen kan gi nordmannen et løft. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB Scanpix)
BYTTER LAG: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky neste sesong. Det tror landslagssjefen kan gi nordmannen et løft. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB Scanpix)Vis mer

(procycling.no): Onsdag kunne procycling.no avsløre at Edvald Boasson Hagen forlater Team Sky etter fem år i laget.

Nordmannen har ennå ikke signert med et nytt lag før neste sesong, men det er klart at Sky ikke lenger får nytte av hans tjenester.

Les mer: Edvald forlater Team Sky

Boasson Hagen hadde en flott start på Sky-karrieren og har oppnådd store resultater hos det britiske storlaget.

De siste årene har han likevel hatt en tendens til å bli hjelperytter i de største rittene, og mange har ropt på en forandring.

Et nødvendig skritt
Landslagssjef Stig Kristiansen ser både ulemper og fordeler ved å forlate Team Sky.

- Jeg tenker det er litt både òg. Som de fleste andre i den senere tiden, har jeg tenkt at det kanskje er et nødvendig skritt å ta. Men jeg har heller ingen innvendinger mot Sky, som jeg vet at er et lag som fungerer ekstremt godt, sier Kristiansen til procycling.no.

- Slik utviklingen til Edvald har vært i det siste, kan det virke som at han gjør det riktige. Jeg tror miljøforandringer og nye impulser kan gi ham et løft.

Fem-seks lag kjemper fortsatt om 27-åringens underskrift. Det blir et viktig valg for Boasson Hagen.

- Han er en rytter som burde blir foretrukket til ritt der han passer inn. Likevel er det veldig sjeldent at man er den eneste stjernen. Han må sørget for å gå til et lag som gir ham den plassen han fortjener, og som har sterke nok ryttere til å hjelpe ham.

Har oppnådd mye
Etter de to etappeseirene i Tour de France i 2011, brukte Boasson Hagen de to neste somrene til å taue Bradley Wiggins og Chris Froome til seirer i verdens største etapperitt. I år syklet han ikke grunnet skade.

I klassikerne har han fått en fri rolle, men har ikke klart å prestere helt i toppen. Men selv om største resultatene har uteblitt de siste årene, har Boasson Hagen mange fine triumfer i Sky-drakten.

Med den har han vunnet Eneco Tour sammenlagt en gang, har to seirer i Tour de France og vunnet etapper i både Tirreno-Adriatico og Critérium du Dauphiné.

- På et tidligere stadiet ville jeg ikke sagt at Sky ikke passet ham. Han har hatt vanvittig suksess hos dem. Men han har falt inn i en rolle som ikke kler ham så godt. Da er det kanskje greit med et lagbytte, for å få tilbake rollen han ønsker.

- Hvilket lag mener du passer Edvald best?

- Det tenker jeg ikke så mye om. Det er noe han må velge selv, men det klarer han og apparatet rundt ham med bravur. Muligheten for at det ikke skal gå bra, er forsvinnende liten, svarer Kristiansen.

- Snart seg selv
Boasson Hagen kjører for tiden Eneco Tour, der han har slitt med tunge bein etter et knallhardt Polen rundt i forrige uke.

Hittil i sesongen har Boasson Hagen ingen seirer å vise til, og bare tredjeplassen i Omloop Het Nieuwsblad er noe å skrive hjem om, rent resultatmessig.

Likevel er landslagssjefen skråsikker på at 27-åringen kommer tilbake i verdenstoppen.

- Det er bare to år siden han ble nummer to i VM. Det er veldig lite som skal til før han er der igjen. Han har slitt med akillesen i år og slet med et vondt kne i fjor. Jeg er bombesikker på at han kommer tilbake. Med litt hvile etter Eneco Tour, begynner han nok å likne seg selv igjen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.