Landslagssjefen overrasket over Northugs sprint-tvil

- Jeg får ringe ham og høre.

HAR FLERE KORT Å SPILLE PÅ: Om Petter Northug velger å stå over VM-sprinten kan både Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh steppe inn. Fossli står først i køen. Her er Løfshus fra NM på Røros forrige helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
HAR FLERE KORT Å SPILLE PÅ: Om Petter Northug velger å stå over VM-sprinten kan både Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh steppe inn. Fossli står først i køen. Her er Løfshus fra NM på Røros forrige helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kunne Petter Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, fortelle i Dagbladet at Petter Northug vurderer å ikke stille til start på VM-sprinten i Falun.

Det overrasker landslagssjefen i langrenn, Vdar Løfshus.

- Det har han ikke sagt noe om til meg. Jeg får ringe ham og høre hva det er han tenker, for han virka nå veldig ivrig på å gå den sprinten da vi snakka sammen om det, sier Løfshus til Dagbladet.

Forhåndsuttatt Sprintuttaket til VM tilspisset seg voldsomt i forkant av NM på Røros, der Northug avbrøt høydeoppholdet sitt etter å ha fått beskjed om at han var nødt til å gå NM-sprinten for å være med i VM-diskusjonen på distansen.

Northug karret seg til finalen i NM og var en av fire løpere som ble forhåndsuttatt til å gå sprinten da Løfshus presenterte troppen på Røros forrige lørdag. Sammen med Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad og Tomas Northug ble løpsgarantien utstedt uten forbehold.

- Vi er ikke feige nå, om Sondre vinner i Østersund betyr det ingenting, sa Løfshus til Dagbladet da.

Har muligheten Northug skal ikke gå sprinten i Østersund neste helg heller. Begrunnelsen er at en sprint så tett foran et tøft mesterskap koster for mye krefter. Det er omtrent samme begrunnelse Northug har for eventuelt å droppe sprinten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.