Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagssjefen overrasket over Northugs sprint-tvil

- Jeg får ringe ham og høre.

HAR FLERE KORT Å SPILLE PÅ: Om Petter Northug velger å stå over VM-sprinten kan både Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh steppe inn. Fossli står først i køen. Her er Løfshus fra NM på Røros forrige helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
HAR FLERE KORT Å SPILLE PÅ: Om Petter Northug velger å stå over VM-sprinten kan både Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh steppe inn. Fossli står først i køen. Her er Løfshus fra NM på Røros forrige helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

(Dagbladet): I dag kunne Petter Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, fortelle i Dagbladet at Petter Northug vurderer å ikke stille til start på VM-sprinten i Falun.

Det overrasker landslagssjefen i langrenn, Vdar Løfshus.

- Det har han ikke sagt noe om til meg. Jeg får ringe ham og høre hva det er han tenker, for han virka nå veldig ivrig på å gå den sprinten da vi snakka sammen om det, sier Løfshus til Dagbladet.

Forhåndsuttatt
Sprintuttaket til VM tilspisset seg voldsomt i forkant av NM på Røros, der Northug avbrøt høydeoppholdet sitt etter å ha fått beskjed om at han var nødt til å gå NM-sprinten for å være med i VM-diskusjonen på distansen.

Northug karret seg til finalen i NM og var en av fire løpere som ble forhåndsuttatt til å gå sprinten da Løfshus presenterte troppen på Røros forrige lørdag. Sammen med Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad og Tomas Northug ble løpsgarantien utstedt uten forbehold.

- Vi er ikke feige nå, om Sondre vinner i Østersund betyr det ingenting, sa Løfshus til Dagbladet da.

Har muligheten
Northug skal ikke gå sprinten i Østersund neste helg heller. Begrunnelsen er at en sprint så tett foran et tøft mesterskap koster for mye krefter. Det er omtrent samme begrunnelse Northug har for eventuelt å droppe sprinten.

- Alle ser at det kan være brutalt å gå seks distanser i VM, og da må vi velge bort noe. Sånn som jeg ser det er ikke siste ord i sprintdiskusjonen sagt, sier Kveen i dagens Dagbladet.

- Det kan fort skje at han går alle seks rennene, det får vi se. Alt er åpent, og vi tar ikke noen avgjørelser om sprinten før etter Østersund. Men en av grunnene til at vi stakk hjem for å kvalifisere oss til den sprinten er jo at han da har muligheten til å gå alt. Dette er jo egentlig bare et luksusproblem.

Sondre Turvoll Fossli, som også er nybakt U23-verdensmester i sprint, er førstereserve til å gå VM-sprinten i Falun om noen av de fire forhåndsuttatte løperne trekker seg eller blir syke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media