Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagssjefen slakter Northug og Hattestad

- Hadde fått medalje om de hadde gått som et lag.

MISFORNØYD MED LAGINNSATSEN TIL GUTTA: Landslagstrener Vidar LøfshusFoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISFORNØYD MED LAGINNSATSEN TIL GUTTA: Landslagstrener Vidar LøfshusFoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Landslagssjef Vidar Løfshus var alt annet enn fornøyd med guttas innsats i teamsprinten i dag. Løfshus mener Ola Vigen Hattestad og Petter Northug kasta bort en sikker medalje på å gå hver for seg.

- De må gå som et lag, og hadde de gjort det hadde de klart den bronsen der, sier Løfshus.

- Hva skulle de gjort annerledes?

- De legger seg for langt bak i køen. De må være mer offensive.

Ikke godkjent
For til tross for at Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg innkasserte Norges fjerde langrennsgull i Sotsji, var Løfshus oppgitt over at gutta sviktet i finalen.

- Vi kommer jo hit for å ta medaljer. Vi har vært så gode i hele år og vi har vært på første- eller andreplass i alle rennene, så da er vi jo ikke fornøyde når vi ender utenfor pallen her i dag, sier Løfshus til Dagbladet.

- Så din dom er at dette ikke er godkjent?

- Nei. Vi samler ikke på fjerdeplasser, og når vi blir nummer fire i dag er jeg ikke fornøyd.

Distanseløper eller sprinter?
Umiddelbart etter at Hattestad gikk i veggen i semifinalen, og Norge karret seg til finalen som tiende og siste lag på tid, begynte diskusjonene om laguttaket.

I hele høst og vinter har landslagsledelsen vært opptatt av at det på den første etappen i lagsprinten ville være avgjørende å ha en allroundløper for å lykkes i OL. Mest fordi OL-løypa krever kapasitet, og fordi det ville bli kjørt knallhardt på den første etappen.

Norge gikk altså med spesialsprinteren Ola Vigen Hattestad på første, og allrounderen Northug på siste. Spørsmålet er om det kunne blitt et annet utfall om de hadde byttet etapper, eller om reserven Eldar Rønning hadde fått gå i stedet for Hattestad.

- Det fikk vi ikke noe svar på i dag. Hos dem som vant var det to distanseløpere, hos dem som ble nummer to var det en sprinter og en distanseløper, og hos dem som ble nummer tre var det to sprintere. Vi hadde en distanseløper og en sprinter, sier Løfshus.

- Det som er så utfordrende med de distansene her er at vi aldri klarer å komponere det rette laget. Dessverre.

Hele Norges coronakart