KLAR FOR TOUR: Lars Petter Nordhaug er den norske syklisten som landslagssjef Stig Kristiansen mener har størst vinnersjanse i Tour og Norway, som starter i morgen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
KLAR FOR TOUR: Lars Petter Nordhaug er den norske syklisten som landslagssjef Stig Kristiansen mener har størst vinnersjanse i Tour og Norway, som starter i morgen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

Landslagssjefen tror Nordhaug blir beste nordmann

I Tour of Norway.

Dersom det skal bli norsk sammenlagtseier i etapperittet Tour of Norway, har landslagssjef Stig Kristiansen mest tro på Lars Petter Nordhaug.

Men han tror også at Alexander Kristoff kan være med i den kampen, selv om Kristoffs sjanser til å hevde seg først og fremst ligger på de flate etappene, der han kan få utnyttet spurtegenskapene sine maksimalt.

Start i morgen
Den norske Touren starter i morgen, med første etappe som har start og mål i Larvik.

Det er en relativt flat etappe, der Kristoff absolutt er en rytter som skal være med å kjempe om seieren.

- Jeg gleder meg veldig til starten onsdag, og først og fremst forventer jeg å se Kristoff og Nordhaug på sitt aller beste. Jeg tror begge har ambisjoner om å vinne løpet, sier Stig Kristiansen til NTB.

I fjor var det Edvald Boasson Hagen som gikk til topps i Tour of Norway. Han får ikke sjansen til å forsvare seieren sin i år, for Hagen er opptatt med Giro d'Italia.

Bakkene avgjør
Landslagssjef Kristiansen tror at bakkene, særlig de rytterne skal forsere i Lillehammer-området på den fjerde etappen lørdag, kommer til å avgjøre årets ritt.

- Jeg holder Lars Petter Nordhaug som en litt større sammenlagtfavoritt enn Kristoff, nettopp på grunn av bakkene, men jeg har da sett Alexander Kristoff også forsere en del bakker i år, så han kan fort bli med i sammenlagtkampen han også, mener Kristiansen.

I World Tour er det helt klart Kristoff som har gjort det best av de norske rytterne, og særlig seieren hans i Milan-San Remo var sterk.

Han er kaptein på Katjusja-laget i Tour of Norway og vil få god hjelp underveis.

Nordhaug kommer også til å få betraktelig bedre hjelp på hjemmebane enn han har hatt i klassikerne og de andre løpene han har kjørt denne våren. Da har han først og fremst måtte være hjelperytter for kaptein Bauke Mollema. Fra og med onsdag er det han selv som sitter i førersetet.

Mange norske ryttere
Men det er ikke bare de to norske World Tour-rytterne Stig Kristiansen er spent på før det fem etapper lange Tour of Norway-rittet.

Sju norske kontinentallag er med, så det blir flere nordmenn enn Kristoff og Nordhaug som er interessert i å vise seg fram.

- Jeg forventer offensiv kjøring fra de norske lagene og rytterne, og særlig er jeg spent på hva ryttere som Sven Erik Bystrøm, Kristoffer Skjerping, Sondre Holst Enger og Odd Kristian Eiking kan prestere, sier den norske landslagssjefen.

- Ut fra det som har skjedd i rittene tidligere i år, er det absolutt grunn til å stille forventninger til dem. De kjører på hjemmebane, og det bør absolutt bety en del, ikke minst med tanke på motivasjonen, sier Stig Kristiansen til NTB.

Første etappe har start og mål i Larvik, annen etappe går i Østfold fra Drøbak til Sarpsborg, deretter er det fra Årnes til Budor på fredag, fra Brumunddal til Lillehammer lørdag og avslutningsetappen søndag har start i Gjøvik og går i mål i Hønefoss.

18 lag med seks ryttere på hvert lag stiller i Tour of Norway i år.

(NTB)